Арестуваха и повдигнаха обвинение на 63-годишен, извършил три измами в Севлиевско

Снимка: Архив

Съдействие за залавянето му са оказали великотърновски полицаи

Криминалисти от Севлиево, съвместно със служители от Областната дирекция на МВР във Велико Търново, са установили и задържали 63-годишен жител на Русе, съпричастен към извършването на три измами в периода 17-24 юли, реализирани на територията на община Севлиево. И трите престъпления са осъществени по идентичен начин. Извършителят се е представял пред възрастни жени за полицейски служител, като и ги е убедил да изхвърлят значителни суми пари през терасите на обитаваните от тях жилища.

Последната измама на русенеца е от 26 юли, когато 88-годишна жителка на Севлиево подала сигнал, че за времето от 12:00 до 13:00 часа на същата дата е станала жертва на телефонна измама. Жената е била заблудена от неизвестен, представил се за полицейски служител, който я е уведомил, че дъщеря ѝ се намира в болнично заведение след претърпян инцидент, и за лечението ѝ са необходими 30 000 хиляди лева. По време на разговора е инструктирана да пусне през терасата на жилището си исканата сума. Възрастната жена се е поддала на заблудата и в уговореното време е хвърлила на явилият се там непознат мъж голяма част от парите. След подадения от жертвата сигнал полицията навлязла в дирите на измамника.

63-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за задържане до 72 часа. Разследването по случаите продължава под надзора на прокуратурата. Част от паричните средства, придобити в резултат на извършените престъпления, са намерени и иззети по надлежен ред.

Коментари

Задължително поле