Арестуваха стрелеца срещу Саботана в Сандански

Снимка: Архив

Иля Бориков - Фараона е арестуван за стрелбата, станала посред бял ден в Сандански. В сряда около 15 часа той засякъл с автомобила си на улица „Свобода“ Димитър Саботанов - Саботана и открил безразборна стрелба срещу джипа му. Саботана се спасил, като спрял джипа и изскочил от него, скрил се зад дърво докато приключи стрелбата. Фараона веднага изчезнал от местопрестъплението.

Полицията дошла на място и установила, че са произведени изстрели с огнестрелно оръжие, в резултат на което са счупени стъклата на лява и дясна задни врати на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“. При инцидента за луд късмет няма пострадали хора, защото по това време по тротоарите е било пълно с пешеходци.

След незабавно проведени издирвателни мероприятия от полицейски служители на РУ-Сандански със заповед за задържане до 24 часа е арестуван Фараона /31 г./ от гр.Сандански. Уведомена е РП-Сандански. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Фараона и Саботана отдавна враждуват помежду си, главните герои от ъндърграунда вероятно делят територии и пазари на дрога. И двамата са криминално проявени. Само преди месеци двамата се биха пред дискотека. Тогава Саботана бе наръган с нож. Полицията е снела обяснение по случая със стрелбата и от Саботана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право