Арестуваха трима братя и авер, подлудили село с кражби

Апашите източили и гориво от приюта на отец Иван

Полицията разкри и задържа банда крадци, тършували по къщите в монтанското село Якимово. Апашите – трима братя и техен приятел, задигнали и горивото от автомобил на отец Иван, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В нощите от неделя до сряда неизвестни обирджии се промъкнали в Якимово до товарен автомобил "ИвекоДейли", собственост на Дома за сираци - "Св. Николай" в село Нови хан и източили 20 литра горива от резервоара. Служителите на местния полицейски участък веднага започнали разследване и разкрили крадците - криминално проявените Велизар Г./18 г./ и 17-годишния Милен В. от Якимово. Задигнатото дизеловото гориво е намерено. По случая е образувана преписка.

Освен приюта в Нови хан отец Иван от години подържа и къщи в Якимово, където настанява бедни семейства. При разпитите на крадците обаче станало ясно, че те са част от цяла банда, шетаща из селото. Пазителите на реда установили, че 18-годишният Велизар заедно с двамата му братя Николай Г./23 г./ и Ивелин Г./15 г./ и 17-годишния Милен през ноември или началото на декември са влезли в незаключена къща в Якимово, собственост на 75-годишна жена, и са откраднали 150 лв, пластмасова бутилка с 3 литра олио и джобно фенерче. Парите и фенерчето са открити и върнати на собственичката. Четиримата обирджии са задържани за 24 часа в Районното управление на МВР в Лом. По случая е образувано досъдебно производство.

„Тримата братя са като пожар, където минат трева не никне, задигат всичко – пари, храна, техника. Привличат и други момчета и ги учат на занаята си. Дано полиция и съд ги озаптят!”, коментират в Якимово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право