Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Управителят на МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – Раднево, д-р Мая Узунова, и двама нейни подчинени са задържани под стража. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Стара Загора е водено разследване от сектор “Борба с организираната престъпност“ – Стара Загора за извършено престъпление - пране на пари, осъществявано от лица, работещи в болницата.

В хода на разследване са събрани доказателства и за извършени други престъпления - безстопанственост и длъжностно присвояване. В качеството на обвиняеми са привлечени управител на лечебното заведение и още две длъжностни лица, както и шофьорът за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери в условията на продължавано престъпление.

Две от лицата – М.С. и С.С са привлечени като обвиняеми и за пране на пари. Д-р Мая Узунова е обвинена и за извършена умишлена безстопанственост в условия на продължавано престъпление.

На 23.02.2020 г. по внесено искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора, Окръжен съд – Стара Загора взе по отношение на три от обвиняемите лица, заедно с управителя на болницата мерки за неотклонение „задържане под стража“, а за едно от длъжностните лица М.А. - мярка за неотклонение „домашен арест“. Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба – София, като продължава с извършване на активни процесуално-следствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право