Атанас Фурнаджиев: Нямам фаворит за поста на Борислав Михайлов

Снимка: Спортал

Нямам фаворит, аз съм казал на какви изисквания според мен трябва да отговаря наследникът на Борислав Михайлов и това са: да има опит като административен ръководител, задължително да владее езици и да има международен опит. Това заяви вицепрезидент на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев по БНТ.

Изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз е Мишо Касабов. Словесни престрелки наистина има, но в крайна сметка дружествата се представляват от този, който е вписан в Търговския регистър", каза още вицепрезидентът.

Той обясни, че на самото заседание на изпълкома преди месец гласуването е било явно, подписан е протокол пред всички и не вижда казус по този въпрос.

За четвъртък е насрочен изпълком, на който ще бъде взето решение за конгреса и ще бъде дискутирана ситуацията с изявленията на Лечков. Има диспут в изпълкома за кога да се насрочи. Лично моето мнение за насрочване на конгрес е възможно най-скоро - февруари. Тъй като предстои важна квалификация за националния отбор, имаме абсолютно реални шансове да се класираме за европейско първенство. Три са настроенията в изпълкома - една част сме за февруари, втора част за април и трета - за май", каза Фурнаджиев.

"Ние сме сигурно единствената държава в Европа, която избира президент с толкова много клубове и по толкова сложен начин, защото организирането на един такъв конгрес не е лесно и не е просто. Но това е уставът на организацията", допълни вицепрезидентът.

Той каза, че няма фаворит за поста на Борислав Михайлов, но който и да стане президент на БФС, трябва да отговаря на определени изисквания.

Според Фурнаджиев няма лобита в БФС.

Коментари

Задължително поле