Бал на цветята събра децата на Берковица за Цветница

Бившият шеф на парламента доц. Борислав Великов е патрон на празника

За 16-та година пред големия празник Цветница в Берковица се проведе карнавалът „Децата на Берковица – цветята под Ком“. Негов вдъхновител, патрон и спомоществовател през годините е председателят на 39-то Народно събрание и бивш депутат от Монтана още в два парламента доц. Борислав Великов.

Детският център „Камбанка” събра над 150 деца от училища, детски ясли и градини в предбалканските селища, които пяха, танцуваха, рецитираха и пресъздаваха фолклорни обичаи. Преди година доц. Великов предаде щафетата за организацията на бала на кмета Милчо Доцов, но остана неин почетен патрон.

„Ще помагам да го има този пролетен празник. Децата са най-голямата радост и надежда за бъдещето ни, най-смислената кауза, която съм подкрепял през годините и ще продължавам да го правя, докато съм жив и мога“, каза доц. Великов.

Пред участниците в празника и близките им той сподели щастлив, че е на път да стане дядо на петото си внуче, с което ще го дари най-малката от трите му дъщери. На бала на цветята беше спазена и традицията да има награди за всяко учебно и детско заведение, както и индивидуални награди на отличилите се с костюми и маски малчугани. А всички деца на сцената и в залата получиха и шоколадов великденски заек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България