Банката за развитие не е кредитирала "Инерком"

Българската банката за развитие не е кредитирала фирмата „Инерком“, не е отпускала банкови гаранции, нито за закупуване на дялове на дружества на ЧЕЗ, нито за рефинансиране на кредит към трета страна, обяви Стоян Мавродиев, изпълнителен директор на ББР.

„Въпреки че за мен е малко странно български банки да участват в подобни изслушвания в парламента, ние като институция, в която мажоритарен собственик е държавата, сме тук от уважение към парламента, и за да прекратим с грозните спекулации“, уточни той.

По думите му нито един лев от банката не е ангажиран с тази сделка, не са внасяни никакви документи, както и не е имало кореспонденция с банката.

"Искам също да подчертая, че нито веднъж премиерът Бойко Борисов не е влиял на банката по нито една дейност. Подобни спекулации трябва да бъдат прекратени", заяви шефът на банката.

„Нито един кредит не може да бъде одобрен без да мине през Надзорен и Управителен съвет, подобна спекулация бих се надявал да бъде прекратена и банковата система да спре да бъде атакувана“, каза Мавродиев.

Коментари

Задължително поле