Банките са активни на пазара

Поведението на банките е силно повлияно от локацията на обекта, както и от опита на инвеститора.

Важни са локацията и опитът

Банките са активен участник на пазара на бизнес имоти, пише в доклада на консултантската компания. Конкуренцията сред финансиращите институции е най-сериозна при проектите на инвеститори с опит, както и такива с по-голям дял самоучастие заради по-ниските рискове.

„Инвеститорите, които планират изграждането на сгради със смесени функции, както например комплекси с жилища и офиси, са обект на сериозен интерес от страна на банките“, казва Иво Коларов, мениджър „Дългово и структурирано финансиране“ в консултантската компания.

По думите му поведението на банките е силно повлияно от локацията на обекта, както и от наличието на опит на инвеститора. „Колкото по-малък опит има зад гърба си инвеститорът, толкова по-високи могат да бъдат изискванията на банката при отпускане на кредита. При офис проектите, например, те се изразяват в условия за запълняемост на сградата до определен етап на строителство, срочност на договорите с наемателите, както и нива на наемите“, смята Коларов.

„Банките съумяват да оценят и дори се съревновават за добре структурираните проекти с потенциал“, допълни той.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.