Банско се представи с брошури на иврит на изложение в Израел

За трета поредна година община Банско и представители на туристическия бизнес взеха участие в международното туристическо изложение IMTM – Тел Авив, Израел. В дните на изложението на посетителите бяха предлагани разнообразни пакети за целогодишен отдих в Банско и Пирин планина. Популяризиран бе културният календар и предстоящите летни фестивали, като вече са известни програмите на някои от тях.

Специално за него община Банско издаде брошура на иврит – жест, който бе оценен от посетителите на туристическия форум.

„Изключително голям интерес проявяват посетителите на щанда ни в Израел към минералната вода в град Добринище и най-голямото богатство на Банско – Национален парк „Пирин“ споделелиха представителите от общината, взели участие на борсата.

От планинската община констатират ръст от 11 000 реализирани нощувки от израелски туристи за 2016 г. спрямо предходната 2015. По данни, декларирани от хотелиетите от началото на 2017 г. броят им расте спрямо същия период за минали години.

Освен в Тел Авив, Банско участва със свой щанд и на тазгодишното издание на „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ 2017 в Интер експо център – София, което събра 385 изложители. Посетителите имаха възможност да опитат традиционни бански мезета и да отпият глътка вино. Младежи от планинската община, пременени в народни носии, впечатлиха всички с автентично изпълнение на песни от банския фолклор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България