Банън помага на Тръмп с нов проект

Бившият стратег води кампания и в Европа (ИНФОГРАФИКА)

Бившият стратег и главен съветник на Доналд Тръмп - Стив Банън, отправи апел към републиканците да подкрепят президента. В интервю за АП Банън прогнозира, че партията може да загуби между 35 и 40 места в Камарата на представителите на междинния вот през ноември. А ако това се случи, демократите ще получат мнозинство и ще задействат процедура по импийчмънт на Тръмп.

Банън смята, че все още има време ситуацията около изборите да бъде променена, затова основава организацията „Граждани на американската република”, за да повлияе на вота и да предпази Тръмп от неизгоден и опасен за него резултат.

Офанзивата е тест за влиянието на бившия приближен на президента в редиците на Републиканската партия година след уволнението му от Белия дом. Банън смята, че републиканците могат да спечелят повече подкрепа, като активизират привържениците на Тръмп.

Новото му начинание с „Граждани на американската република” ще е насочено към бързо въздействие върху избирателите и представянето на вота като гласуване „за” или „против” Тръмп и импийчмънта му. Банън твърди, че е получил подкрепа на частни дарители за инициативата си, но те уточни кой го финансира, нито колко средства е събрал.

Само преди месец Банън се нае с друга предизборна идея, при това в Европа. Той обяви задействането на „Движението” - организация, която има за цел да обедини крайнодесните партии на Стария континент с цел да спечелят 1/3 от местата в Европейския парламент на предстоящия догодина през май вот. В тази своя кампания Банън се позиционира като основен противник на US финансиста от унгарски произход Джордж Сорос, когото нарича „бащата на цялото зло” заради прокарваните от него либерални идеи, включително и в подкрепа на миграцията. Проучване на Ройтерс в средата на август показа, че двата блока в Европарламента, с които Банън смята да си сътрудничи, ще увеличат представителите си с 60%.

POLITICS: The Movement

Коментари

Задължително поле