Барикадиралият се в Манастирище е настаняван многократно в психиатрична клиника

Колегите си свършиха работа, няма пострадали, извършителят е задържан. Това коментира главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов по повод инцидента във врачанското в село Манастирище. Там по-рано днес мъж застреля свой съселянин и се барикадира в дома си, но няколко часа по-късно се предаде на полицията.

Иванов обясни, че веднага след подадения сигнал за 45-годишен мъж, който след извършено престъпление се е заключил  в къщата на майка си, районът е бил отцепен, а на място е насочен екип от Главната дирекция „Жандармерия, специализирани операции и борба с тероризма“.

Установен бе контакт с извършителя и той бе задържан без да оказва съпротива. Мъжът е многократно настаняван за лечение в психиатрично заведение, добави главният секретар на МВР и поясни, че една от причините на място да бъдат и специализираните части е била продиктувана от факта, че в къщата е била и майката на задържания и  възможността тя да стане потенциален заложник.

"Благодаря на колегите от ГД “ЖСОБТ“ и от ОДМВР-Враца за перфектно проведената операция, при която бе неутрализиран опасен човек", заяви министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски. Той изказа искрени съболезнования на близките на загиналия мъж.

Сигналът за престъплението бе получен днес  в ранния следобeд – 45-годишният мъж стреля с незаконно притежаван пистолет и прострелва смъртоносно 33-годишен местен жител - негов съсед. Задържаният е с психични отклонения, многократно е лежал в психиатрично заведение.  

Административният ръководител на Окръжна прокуратура - Враца, Владимир Сираков, уточни, че по случая е образувано досъдебно производство по член 116, ал. 1 т.6 - за причиняване на смърт с общоопасно средство. Предстои експертиза, която ще прецени налагането на принудителни медицински  мерки спрямо задържания.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право