Батман е най-лошото преживяване за Бен Афлек

Трудно е да си супергерой

Споменът за този филм не предизвиква усмивка на лицето му

Холивудският актьор Бен Афлек (49) ще повтори ролята на Батман в предстоящия филм „The Flash“. В скорошно интервю за Los Angeles Times, Бен спомена за тази роля, която засне за първи път във филма „Лигата на справедливостта“. Ролята не беше добре приета, но самият актьор признава, че също не се е справил. В интервю той изброи причините, поради които споменът за този филм не предизвиква усмивка на лицето му.

„Беше смесица от проблеми. Собственият ми живот, моят развод, честите отсъствия, различията в плановете, свързани с филма, а след това личната трагедия на Зак Снайдър и повторните снимки. Това беше най-лошото преживяване. Отвратително. Това беше всичко, което не ми хареса в този проект. Тогава реших да не го правя повече. И дори не става дума за това, че „Лигата на справедливостта“ имаше доста лош сценарии“, казва Бен.

Режисьорът Снайдер напусна проекта поради смъртта на дъщеря си Аутъм, а подходът на новия режисьор Джос Уедън не се хареса на Бен. Но какво наложи Афлек да се оттегли от ролята на Брус Уейн? Очакваше се той не само отново ще сложи култовия костюм в бъдеще, но и да бъде режисьор на следващия филм. Пред “Ню Йорк Таймс” обаче Афлек разкри, че проблемите му с алкохола, разводът му с Дженифър Гарнър и “проблемните снимки” на “Лигата на справедливостта” са го принудили да се оттегли от тази роля.

Сега Афлек ще се завърне като Батман във филма "Светкавицата" с режисьор Анди Мускети. "Той е важна част от емоционалното въздействие на филма“, казва режисьорът пред Венити феър. „Взаимодействието между Бари (Светкавицата) и Уейн на Афлек ще донесе емоционално ниво, каквото не сме виждали." Премиерата на лентата е предвидена за 4 ноември тази година.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес