Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Надявам се да се върнем колкото се може по-скоро. Това каза Саймън Полфрийман, баща на Джок Полфриймън относно новината, че синът му, който излежаваше 20-годишна присъда за убийство в България, беше пуснат от затвора.

"Чувството е странно, защото чакахме това да се случи много дълго време", каза Саймън пред австралийско радио. "Винаги сме се надявали, че могат д го пуснат предсрочно, но не знаехме кога", добавя още той.

Саймън Полфриймън е убеден, че престъплението, което синът му е извършил е било, за да помогне на циганин, който е бил нападнат от убития при инцидента Андрей Монов и ранения Антоан Захариев. Самият Джок твърди, че младежите са били пияни и заедно с други момчета са нападнали човек от етническото малцинство. Тогава австралиецът се притекъл на помощ и това довело до трагичната развръзка. Бащата на осъдения за убийство също така твърди, че част от свидетелите по делото срещу Джок са излъгали в съда.

Саймън Полфрийман признава и че е най-доволен от факта, че решението на за освобождаването на сина му не може да бъде обжалвано.

Коментари

Задължително поле