БДЖ подарява на деца в неравностойно положение пътуване с парен локомотив до Банкя

За шеста поредна година „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД ще подари на деца в неравностойно положение пътуване с парен локомотив. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1-и юни.

Тазгодишното пътуване ще бъде до Банкя, където от местната община ще се погрижат за приятния престой на малчуганите в градчето. Събитието ще се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности” към Столична община.

В специалния влак ще пътуват деца заедно с техните придружители от Центрове за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов”, „Сава Филаретов”, „Екзарх Йосиф”, „Христо Ботев, „Георги Бенковски”, „Георги Раковски”, „Патриарх Евтимий”, „Райна Княгиня” и „Баба Тонка Обретенова”.

На 1-и юни детският влак, теглен от парен локомотив, ще посрещне своите гости на първи перон на Централна гара София в 10:15 ч. Влакът ще потегли в 10:45 ч. и ще се движи по маршрут София – Банкя – София.

Атракционният влак ще пристигне в гара Банкя в 11:15 ч. По време на престоя на ретро композицията за децата ще бъде изнесена специална програма от малчуганите от местната детска градина, а след нея всички ще се забавляват и играят с аниматори. На връщане влакът ще потегли от Банкя в 13:45 ч. и ще пристигне на Централна гара София в 14:15 ч.

Детският празник, организиран от „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД, ще завърши с обяд и подаръци по време на пътуването на влака към София.

Коментари

Задължително поле