Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

БСП избира нов лидер на 26 април 2020 г.

Мумия се появи на мястото на бившия мавзолей в София (СНИМКИ)

Взривиха сака, заради който бе отцепен пл. „Независимост” във Варна

Андалузитът – и в болест, и в здраве Кристалът внася хармония в дома

Австралия се готви за най-горещия ден в историята си

Блокиран е площад във Варна заради забравен багаж

Задържаха извършители на множество кражби и грабежи от Велинград

Младен Маринов: Пробата за алкохол на шофьора, блъснал двете момичета на столичен булевард, е отрицателна

Нов режим на водата в Перник ще бъде въведен през следващата седмица

Коледните дръвчета могат да бъдат засадени след празниците в парк „Артилерийски”

Безплатни юридически съвети в офисите на „Агрион“ Казусите, свързани с наследяването на имоти са сред най-тежките при поземлените отношения

Компанията на управление на земеделски имоти „Агрион“ разполага с висококвалифициран екип от юристи, които са готови да помогнат на собствениците на земя със заплетени казуси относно собствеността или договори за аренда, които ще консултира безплатно своите клиенти по юридически въпроси. Този месец безплатните консултации са планирани на 14 ноември в офисите в Пловдив и София, а на 15 ноември ще са на разположение във Варна, Бургас и Русе.

Догодина, обмислят да обхванат и останалите градове, в които имат офиси. Така всеки един притежател на земя, който има казус със собствеността си или иска консултация във връзка с поземлените отношения, може да се обърне към техните юристи за безплатен съвет. Датите и офисите, в които ще има юристи, ще бъдат обявени на www.agrion.bg, както и в социалните канали.

„С извършването на безплатни юридически консултации искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да решат казусите, свързани със земеделска земя и да вземат информирано решение какво да правят с нея“, казаха от ръководството на дружеството. Освен правни консултации „Агрион“ е готова да съдейства и с проверка на собствеността на парцелите, както и да направи безплатна оценка на имота.

„Екипът от юристи на „Агрион“ е тясно специализиран в поземлените отношения и е готов да съдейства и при най-заплетените казуси, свързани със собствеността на земята“, добавят експертите. Те се наложиха на пазара като лидер при решаването на трудни сделки с голям брой наследници. Специалистите на „Агрион“ са осъществявали сделки дори с 30 и повече наследници и труднорешими казуси.

Наследяването на земеделска земя се оказва един от най-сложните казуси. Често наследниците са повече хора, живеят в различни градове или в чужбина, не се познават или не са в добри взаимоотношения, което прави поделянето на имота изключително трудно. Така наследените ниви запустяват или за тях с години се водят тежки съдебни битки.

Голяма част от хората не са наясно с документацията за наследяване, делба на имоти или планирана сделка със земеделска земя.. Експертите на „Агрион“ могат да съдействат в процеса на набавянето на необходимите документи при постигане на съгласие за сделка.

Според проучване на нагласите на притежателите на имоти, дружеството е най-разпознаваемия бранд в агросектора и се ползва с най-високо доверие в бранша. Повечето собственици на земя, които са решили да продават, предпочитат потенциалния купувач да е българска компания, която е доказала във времето, че е добър стопанин и партньор и се грижи за земите, които управлява. Над 75% от продавачите посочват „Агрион“ като предпочитан партньор при сделка. Проучването показва още, все повече хора са посетили офис на компанията в опит да сключат сделка или да ползват някоя от услугите, които предлага лидерът в управлението на активи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.