Бекъм продава коли от Виетнам

Футболната звезда прави реклама на първия виетнамски производител на автомобили Vinfast

Модната икона Дейвид Бекъм се захвана да продава виетнамски коли. На парижкото изложение футболната звезда влезе в ролята на лице и посланик на първия автомобилен производител от азиатската държава. Това е компанията Vinfast, която представи прототипи на лимузина и SUV. Те носят моделни означения Lux A 2.0 и Lux SA 2.0 и ще се предлагат с двулитрови бензинови турбо мотори в две нива на мощност – 176 к.с. и 231 к.с.

 

775236308_tc_2455_00adc68b7ffbdc4735a4e5a124a0f091

 

Появята на Бекъм превърна виетнамците в звезди на изложението, макар автомобилите им още да са далеч от серийно производство и хомологация за европейския пазар. „Винаги съм бил запален по колите и затова с голямо вълнение сега представям на света един съвсем нов производител“, каза бившият капитан на английския национален отбор.

 

25-2-6kol

 

Виетнамската компания Vinfast има намерение да започне серийно производство за азиатския пазар тази есен. Твърди се, че дизайнът на лимузината и SUV-а е направен от „Пининфарина“, платформите са на предишните Серия 5 и X5 на BMW. При надвикване в пътническата кабина се откриват прилики с „баварците“ – волан, превключватели, седалки, които обаче изглеждат с по-ниско качество от оригинала.

 

25-3-6kol

 

Vinfast вече разполага с нов завод във Виетнам, където е планирано производство не само на лимузина и SUV, но и на градска кола, бус и електромобил. Годишният капацитет е 500 000 превозни средства. Собственик на компанията е Фам Нат Вуон, който е първият виетнамски милиардер и най-богатият човек в страната. Богатството му се изчислява на 9 милиарда долара, а бизнесът – на 35 милиарда. С неговите пари е ангажиран Бекъм за рекламно лице.

25-4-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили