Бенямин Нетаняху: Израел е готов за интензивна кампания в Газа, ако се наложи

Израел няма да изтегли войските си, разположени край ивицата Газа и е готов за интензивна военна кампания, ако това е необходимо за гарантиране на сигурността му, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, посрещайки на летището бразилския президент Жаир Болсонаро, който пристигна днес на държавно посещение в Израел, предаде ТАСС.

"Президент Болсонаро, вие пристигнахте в Израел в напрегнат момент", отбеляза Нетаняху, който е и министър на отбраната. Той заяви, че по негова заповед силите на израелската армия остават разположени около ивицата Газа. Те включват танкове, сухопътни и военновъздушни сили.

"Готови сме за всеки сценарий и, ако се наложи, за интензивна кампания. Ще направим това, което се налага, за сигурността на Израел", добави още израелският премиер, цитиран от своята канцелария.

Снощи Нетаняху изрази благодарност на въоръжените сили за решителните действия и мащабното разполагане на сили, помогнали да се избегнат масови сблъсъци вчера. На 30 март палестинците отбелязваха годишнината от началото на демонстрациите, наречени "Големия поход на завръщането", припомня ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия