Беседки стават зони без таблети и телефони в сливенска гимназия

Зони без таблети и мобилни телефони създават учениците в Гимназията по икономика в Сливен. Идеята е в училищния двор да се постаят пет беседки, където учениците да контактуват лице в лице, на открито, в неформална обстановка, да отпаднат ограниченията, които обикновената класна стая създава в общуването, както помежду им, така и с преподавателите, обясни Яна Гюзелева от 12 клас, основен инициатор на проекта. Децата търсят начини за финансиране и вече са направили ДМС-номер 17 777, на който може да им се помогне. Стойността на дарението е 2 лева, текстът е DMS BESEDKA.

„Желанието на децата е да има пет изнесени класни стаи – беседки и всяка от тях да носи името на една от специалностите, които се изучават в гимназията: банково дело, информатика, ще има беседки и на митничаря, счетоводителя и администратора. Ще са разположени край Алеята на икономиста, която ще свързва първи и втори корпус на училището. Гимназията ни е иновативна и този проект е поредното доказателство за това”, каза от своя страна директорът Димитър Добрев. Когато времето позволява, в тях може да се провеждат часове или извънкласни занимания.

Стойността на една беседка е 2500 лева. Средствата вече се набират.

Проектът на гимназистите бе представен на среща с началника на РУО – Сливен Милена Чолакова. „С прекрасни инициативи като тази, ще се върне вярата в образованието и доверието в системата”, коментира тя.

Коментари

Задължително поле