Бивш премиер на Шотландия на съд за сексуални посегателства

Алекс Салмънд, бивш първи министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия от 2007 до 2014 година, който организира референдум за независимост на страната от Великобритания, бе обвинен в четвъртък в сексуални посегателства, включително два опита за изнасилване, пише Politico.

В обвинителния акт срещу него са включени опитите за изнасилване, девет сексуални посегателства, две неприлични посегателства и нарушение на мира.

Салмънд не направи изявление по време на съдебното заседание и бе пуснат под гаранция. Все още не е насрочена дата за следващото изслушване.

След заседанието 64-годишният бивш пръв министър на Шотландия се изказа пред медиите: „Нека го кажа от самото начало, не съм извършвал никакви престъпления. Отхвърлям категорично тези обвинения и ще се защитавам до край в съда“.

„Имам голяма вяра в шотландската съдебна система“, отбеляза той и добави: „Вие ме познавате достатъчно добре, за да знаете, че бих искал да кажа много повече, но трябва да спазвам правилата на съда и ще изкажа позицията си там“.

Коментари

Задължително поле