Бивш ученик открадна телевизор и народни носии от помощното училище в Нова Загора

Снимка: Архив

27-годишен мъж от Нова Загора бе задържан от полицията за взломна кражба в помощното училище в града - съобщиха от ОД на МВР. Кражбата била извършена в неделя по обяд - ден, след като престъпникът излязъл от ареста, където бил задържан за 24 часа заради друга кражба, от частен дом.

О.О. е бивш ученик на помощното училище и познавал отлично обстановката в сградата. С голи ръце успял да изкърти метална решетка на прозорец. Влязъл вътре, разбил няколко заключени помещения. Взел училищния телевизор, две дамски и една мъжка народни носии, вилици и ножове.

Натоварен с плячката, успял да се замъкне в ромския кв."Шести", където живеел. Вилиците и ножовете продал веднага, за да изкара пари. Народните носии щял да се опита да продаде в магазин в Нова Загора, в който изкупували фолклорни предмети и облекла.

Задържаният е криминално проявен. Взломната кражба е извършена в условията на опасен рецидив. Полицейски източници разкриха, че О.О. не работи и никога не е работил, бил наркозависим. Срещу него вече е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България