Бизнес имотите в Европа привличат повече капитали

Офисите и складовете традиционно привличат най-много инвестиции.

Ниските лихви помагат на пазара

Нарастват инвестициите в недвижими имоти, както и партньорствата между неевропейски капитал и базирани в Европа инвестиционни мениджъри. Това ще окаже положително влияние върху трансграничните инвестиции в Европа през 2021 г., посочват от консултантска компания на пазара на имоти.

Инвестициите на капитали от една държава в Европа в друга страна от континента се очаква да нараснат с 10-15% през 2021 г. и да достигнат близо 120 млрд. евро. Освен това ръст се очаква и на вложенията в Европа на капитали, които идват от страни извън континента.

„Очакваме неевропейските инвеститори да продължат да търсят диверсификация на портфейлите си в Европа, особено като се има предвид, че държавните облигации предлагат почти нулева възвръщаемост. Притегателната сила на европейските пазари е подкрепена и от относителната макроикономическа стабилност”, коментира Майк Барнс, ръководител на отдел „Европейски изследвания” в консултантската компания.

„Трансграничният капитал ще продължи да напомня за себе си във всички сектори - от по-традиционни области като офиси и логистични площи до нишови сектори като природни науки, здравеопазване и центрове за данни, а някои играчи се стремят да уловят потенциална стойност в сфери, които изпитват затруднения - търговски площи, хотелиерство и ресторантьорство”, казва Джеймс Бърк, ръководител на регионалните инвестиции в Европа, Близкия изток и Африка в консултантската компания.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти