Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Бингамитът – извор на младостта Born in America

Бингамит е открит през 1936 г. в хвостохранилищата на мина в Минесота. Освен силифицирани амфиболи, съдържа и рудни минерали, главно хематит (Fe2O3). Нарича се още „американски питерсит”.

Мините в Куюна затварят през 1989 г., поради изчерпване на ресурса. През 1993 г. се превръщат в тематичен парк

На пръв поглед може да изглежда невзрачен, но меката му енергия възражда клетките, подмладява и възстановява правилното протичане на енергиите в тялото. Това е един от най-добрите помощници при кризисни ситуации. Той ще осигури на притежателя си най-добрата физическа, емоционална, умствена и духовна подкрепа. Ще му даде увереност за действие и проницателност, за да знае как да постъпи.

Бингамит е името на минерал с нежна и топла красота, който може би не ви е попадал пред очите, тъй като вече е колекционерска рядкост. Камъкът е кръстен на откривателя си – Уилям Бингам. За съществуването на бингамита като отделен вид светът не знае нищо до 1936 г., когато минераловедът Бингам попада на няколко проби, открити в близост до една желязна жила. Бингамитът е вид халцедон, сроден с ахата, който се намира единствено в мините за желязна руда Куюна в окръг Кроу Уинг, Минесота. Мините не се разработват вече от доста години. Затварят ги през 1989 г., поради изчерпване на ресурсите. През 1993 г. се превръщат в тематичен парк, където човек може да се разходи, да покара колело и да разгледа как са живели миньорските семейства в миналото.

След Втората световна война, когато светът се отърсва от кошмара на военните години, в САЩ, а и в Европа, избухва същинска колекционерска мания за красивия кристал в топли есенни цветове. В днешно време няма добив на бингамит, тъй като количествата са почти напълно изчерпани. Полускъпоценният минерал, който доскоро не е бил рядкост, вече трудно може да се намери. Интересът към него расте, а цената му се покачва.

Бингамитът, наричан още копринен камък, е с основна химическа формула SiO2 с включeния от гьотит и/или хематит. Обагрен e най-често в червено, златисто или черно. Най-ценни са червените минерали. Ценителите сравняват най-качествения копринен бингамит с питерсита. Дори понякога може да чуете да го наричат „американски питерсит“. Питерситът е уникално красива скала, съставена от фрагменти, вградени в матрица, и се състои предимно соколово око и тигрово око. Той, както и бингамита, също е открит едва през ХХ век.

Бингамитът е ценен не само заради красивите си цветове и копринен блясък, но и защото излъчва възхитителна нежна и мечтателна енергия. Възстановява и поддържа здравословния баланс между тяло, ум и дух и вселява спокойствие в душата на собственика си. Използва се и за зареждане и насочване на енергиите на други минерали.

Лекува всичко

Може да възстанови потока на енергиите в тялото. Казват, че помага при всички болести, тъй като въздейства цялостно на организма, обновява клетките и хармонизира вътрешните процеси.
Може да бъде много полезен при:
– лечението на изгаряния и открити рани;
– да облекчи спазмите и да лекува анемия;
– действа добре при простудни и вирусни заболявания и облекчава проблеми с ушите, носа и гърлото;
– помага при алергии;
– може да предпази от възпаление, треска, инфекции.
Бингамитът може също да намали ефектите или симптомите на стареене и деменция. Успокоява съзнанието и прогонва обсесивните мисли и ирационалните страхове, стабилизира емоциите. В този смисъл е добър помощник при хипохондрия. Ако имате близък, който страда от мания, че е болен, може тайно да пришиете късче бингамит в подплатата на чантата или връхната му дреха. Минералът ще помогне за успокояване на натрапчивите страхове от болести, но трябва да му се даде време – поне три месеца.

Камък на ораторите

Този камък помога човек да се свърже с вътрешното си дете. Използва се и за активиране и подобряване на ясновидството и комуникацията с други светове. Помага за навлизане в дълбока медитация. Променя притежателя си към добро – той става по-умозрителен, почтен и честен.
В същото време бингамитът прави ума по-гъвкав, а изказа – по-точен и ясен. Бингамитът е камъкът на ораторите. Той въздейства на Гърлената чакра. Във връзка с това може да помогне при възстановяването след здравословни проблеми, свързани с гласните струни, сливиците и шията. Също така подобрява паметта и комуникативните умения, в това число и способността да изслушваш събеседника. Бингамитът може да предпази от кошмари.

Никакъв ултразвук

Не го поставяйте в обща кутия

Тъй като е с твърдост от 6,5-7 по 10-степенната скала на Моос, може да се каже, че бингамитът е относително твърд материал.
Като всеки вид кварц, той също е доста издръжлив. Въпреки това не е препоръчително да се държи в обща кутия с останалите бижута, за да не се повреди.
Той е порест материал и не бива да се чисти с ултразвук или с агресивни химикали.
Достатъчно е при нужда да се измие с мек сапун и вода и да се изтрие с парче памучен плат.
Ако го накапете с белина или друг препарат, заради порестата си структура, той може да се обезцвети или да промени цвета си. Сваляйте бижуто с бингамит, преди да спортувате.

Привлича парите

Защитава от психоатаки

Залежи на копринен камък има само в Минесота

Този камък се свързва с изобилието и просперитета. Идеален талисман за предприемачи и хора, готови да поемат финансови рискове. Бингамитът има силна връзка със Земята и нейната енергия. Той е защитник на живота и привлича към дома най-необходимите материални придобивки и финансови средства. С негова помощ няма да станете мултимилионер за една нощ, но пари в домакинството ви никога няма да липсват.
Бингамитът не е точно любовен камък. Той не може да накара човек, когото харесвате, да се влюби във вас. Но пък може да ви научи да разбирате по-добре партньора, както и той – вас. Ще можете по-ясно да разберете проблемите във връзката си, което ще ви помогне и да ги разрешите. Той ще ви насърчи да бъдете по-състрадателни в решенията си и практични в действията си.
Топлият червеникав камък може да се използва за защита от психични атаки, отрицателни енергии и черна магия. Той поглъща вредните вибрации, сякаш се храни с тях. Същевременно излъчва към притежателя си оптимизъм и спокойствие. Трябва да се почиства веднъж месечно и да се зарежда, като се държи 2-3 минути под топла течаща вода. Ако бъде зареден по този начин, заедно с аметист, зарядът на двата минерала ще се усили многократно.

От Овена прави агънце

Най-добрият приятел на Стрелеца

Бингамитът е относително отскоро познат на човечеството камък, за който няма много уточнени параметри на влияние върху зодиакалните знаци. Засега част от астролозите смятат, че е подходящ за всички зодии. Но са единодушни, че е зодиакален минерал на Стрелеца. Под негово въздействие родените под този знак стават по-великодушни, по-спокойни и по-мъдри. По подобен начин въздейства и на останалите два Огнени знака. Лъвът започва да гледа по-трезво на себе си и се отърсва до известна степен от маниакалното си самочувствие. При Овена камъкът тушира изблиците на гняв и резките, неразумни действия. Прави го по-разсъдлив.

 

ИНТЕРГЕОРЕСУРС – ТЪРГОВИЯ СЪС СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ

София, ул. Козяк 17, бл.4 партер; www.intergeoresource.com; е-мейл: intergeoresource @gmail.com
тел: 02 980 58 70; мобилен: 0887 196 193; фaкс: 02 980 54 83

  • Скъпоценни, полускъпоценни и декоративни камъни и изделия от тях
  • Експертни оценки и идентификация на скъпоценни камъни
  • Консултантска дейност в областта на геология, геофизика и минно дело
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.