Бисер Петков лично съобщи на протестиращите майки, че законопроектът за хората с увреждания е одобрен от МС

Снимка: Архив

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков отиде при протестиращите майки пред парламента, за да им съобщи, че законопроектът за хората с увреждания е одобрен от Министерски съвет .

„Изпълняваме ангажимента, който поехме по Плана за действие, обсъждан на 9 октомври. Датите, които бяха разписани, се спазват. В петък законопроектът ще бъде в парламента и неговото разглеждане ще продължи“, обяви той.

„Одобреният законопроект от Министерски съвет е във вида, в който беше подкрепен на Националния съвет, на който вие присъствахте“, обърна се министърът към протестиращите майки. „Вчера законопроектът за социалните услуги, който също познавате като съдържание и бяхте включени в работната група, е качен за обществено обсъждане на сайта на министерството“, припомни Бисер Петков.

Според него до края на годината законопроектът ще бъде в Народното събрание. „След Министерския съвет се обадих лично на омбудсмана Мая Манолова, за да я уведомя. Дойдох и при вас, за да ви съобщя, че това, за което сме се разбрали - се спазва“, обяви социалният министър. „Надявам се това да възвърне доверието между нас. А в Народното събрание, както беше заявено, законопроектите да се гледат и заедно, което е част от споразумението“, коментира Петков.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България