Биячите от Войводиново остават в ареста

Братята Борис и Асен Пакетови, които на Богоявление пребиха военнослужещия Валентин Димов във Войводиново, остават в ареста. Това реши Пловдивският районен съд, въпреки твърденията на защитата на двамата роми, че те се превръщат в изкупителна жертва.

„Става въпрос за нанесен побой, не за няколко инцидентни удара. Пострадалият е бил приведен в безпомощно състояние, а те са продължили», описа случилото се прокурорът Евгени Милев. Двамата нападнали Димов, след като се изпречили на пътя на колата му и той се върнал, за да им направи забележка.

„Версията ни е различна от тази на прокуратурата. Интересното във въпросния казус е, че пострадалият Валентин Димов и бил прегледан от екип на Спешна помощ и освободен за домашно лечение, без да са констатирани счупвания и наранявания. Чак ден по-късно се установява средна телесна повреда. Има съмнение, че техните действия са причина за това. Всичко е възможно да се е случило през това денонощие”, пледира защитата на ромите.

„Искам да изляза от тук и да нямам повече работа с такива неща”, каза Борис Пакетов. „Направихме беля, досега не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше”, призна Асен.

Двамата могат да направят нов опит да излязат на свобода пред Окръжния съд в Пловдив.

Коментари

Задължително поле