Блатечки качи 15 килограма, за да изиграе Буров

Кадър от филма

Ролята е за филма “Останалото е пепел”

С 15 килограма е напълнял Асен Блатечки, за да влезе в образа на прочутия български финансист, дипломат и политик Атанас Буров във филма “Останалото е пепел”. “Престанах да тренирам и въобще не внимавах за храната. Но най-интересното е, че много бързо успях да сваля килограмите...”, споделя актьорът. Само за един месец Асен Блатечки успява да си възвърне формата, като набляга предимно на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки почти всеки ден.

Ролята на Буров е първото кино превъплъщение на Блатечки в историческа личност. Реалният образ на българския дипломат и финансист Буров впечатлил актьора с патриотизма, постоянството и непреклонността в името на родината, както и с директния си, на моменти дори циничен характер, по което Блатечки намерил прилика със самия себе си.

Романтичната историческа драма “Останалото е пепел” тръгва по кината от 6-ти март. В ролите са още Диляна Попова, Нейтън Купър, Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др.

Режисьор е Георги Костов, а сценарият е дело на писателя Александър Томов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино