БНБ пуска сребърна монета за 100 г. Български олимпийски комитет

Продават я за 132 лв.

Всеки може да купи по един брой

От понеделник, 20 март Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години от основаването на Българския олимпийски комитет“.

Цената на монетата при пускане в обращение е 132 лева. Монетата ще се продава в БНБ  - на две каси в София на пл. „Княз Александър I“ №1 и на четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ №10.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да купи от касите на Българската народна банка само по една монета, независимо дали купува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Хората, които купуват възпоменателни монети, трябва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

До края на работния ден на 20 март 2023 г. новата монета ще бъде предоставена от БНБ на Банка ДСК, Кей Би Си Банк България, Първа инвестиционна банка, Тексим Банк и Централна кооперативна банка за продажба в техните офиси и клонове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси