Богати китайци купуват лукс в Сингапур

Китайците имат най-голям дял от покупките на луксозни имоти в Сингапур от чужденци.

В топ пет влизат американците

По-евтино е спрямо други градове

Китайци купуват голяма част от имотите в Сингапур, съобщава “Блумбърг”. Те имат най-голям дял от чужденците, които инвестират парите си в жилища в Сингапур. Тази тенденция продължава от 2016 г. насам, като китайците имат дял от 6,7% от всички сделки.

На второ място сред чужденците, които купуват в Сингапур, са граждани на Малайзия. Другите страни в топ пет на чуждестранните купувачи са Индия, САЩ и Индонезия.

Китайските купувачи са на първо място и при покупките от чужденци на луксозни имоти на цена над 5 млн. сингапурски долара (3,5 млн. щатски долара). Те съставляват 20% от общите продажби. На второ място при покупките на луксозни имоти са американците.

Макар че Сингапур въведе ограничения на имотния пазар през декември 2021 г., като повиши налога за купувачите на втори дом и за чужденците, купуващи имоти, интересът не отслабва. Някои чуждестранни купувачи смятат, че луксозните имоти в града държава са по-евтини, отколкото в други градове по света. В резултат сделките са на нивата от преди пандемията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти