Божидар Лукарски пред "Труд": Лобирането за чужда компания е престъпление против държавата

 

Божидар Лукарски даде експресен коментар пред репортер на "Труд" . Според него прокуратурата „трябва да провери достоверността на записа и ако това, което се казва е вярно, е налице престъпление против държавата, защото става дума за лобиране в полза на чуждестранна компания“.

Ето какво сподели Лукарски:

„Всяка година „Мейджи“ Япония (б.р. Meiji Dairies Co.) отчислява част от печалбата по договор от 1973 година, съобразно техния оборот, в полза на „Ел Би Булгарикум“. От този разговор става ясно следното - хората, които се назначават, по времето на стария борд и министър Драгомир Стойнев, са крили документи. Това дава отговор на въпрос защо по мое време това, което плащаше „Мейджи“ към „Ел Би Булгарикум“, се увеличи повече от 3 пъти спрямо 2014 г. Не съм сигурен, че обяснението е в оборотите на „Мейджи“.

От разговорите, които чувам, разбирам, че документите са крити от същия борд, който се назначава в момента. Това е престъпление и пряко нанася удар по българската държава, защото същите хора, които трябва да следят документите за обороти и печалби, които идват от „Мейджи“, са

спуснати от „Мейджи“ да ръководят. Хора, които се назначават от един служебен министър за два месеца, са с договори до 2020 г. Негови студенти, без трудов стаж. И когато следващият министър ги смени, заради несправяне с работата, държавата ще трябва да им плаща компенсации за трудови възнаграждения до 2020 година."

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика