Бойко Борисов за подалия оставка Павел Тенев: Съжалявам за него, от всички зам. - министри на патриотите той беше най-подготвеният

Премиерът Бойко Борисов прие на спешна среща представители на работодателските организации, сред които председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Благодаря му много за достойната постъпка. Съжалявам за него, от всички зам. - министри на патриотите той беше най-подготвеният. Това заяви премиерът Бойко Борисов при пристигането си на третия пролетен бал на КРИБ по повод развихрилия се днес скандал и оставката на зам.-министъра на регионалното развитие  Павел Тенев.

"Той оцени, че стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си в музей на восъчните фигури... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията...сигурно много хора го правят. Разговарях и с Валери Симеонов, подписах оставката и за мен случаят е приключен. Реагирах по възможно най-добрия начин", обясни министър-председателят.

"От всичките зам.-министри на Обединените патриоти Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги", каза още Бойко Борисов.

По повод днешното решение на ВАС за минималната работна заплата Борисов бе категоричен: "Ще следваме процедурите." На въпрос ще продължи ли да се бори за минималната работна заплата да остане 460 лв. той отговори: "Разбира се, ще направим необходимите постъпки".

Министър - председателят се спря и на изпълненото от предизборната кампания на ГЕРБ  обещание за безлимитно инвитро.  " Това също е важно и решава големия демографски проблем", каза Борисов. Той обяви, че ще поиска: "Цялата нация и всички институции да започнем осъзната битка срещу катастрофите и жертвите по пътищата. Защото ние всяка година губим близо 1000 души".

Попитан дали ще откликне  и ще се срещне с Лозан Панов Борисов заяви: " Щом председателят на ВКС  е поискал среща с премиера аз мога да го поканя и да чуя какво ще каже. В петък в 8 и 30 ще се видя с него ще го чуя. Ще кажа и аз какво мисля."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България