Парламентът одобри единодушно оставката на Ралица Агайн

Избират Мис Варна 2018 сред 24 красавици Ники Кънчев е водещ на уникалния спектакъл в арт зоната на Морска гара

Благодетел дари над 20 кг месо на дом за деца в Дебелец

Здравните служби в ЕС алармират за бум на дребна шарка

С обновена джамия посрещат празника в разградско село И християни участвали в ремонта на храма

Иззеха 8 уредби и задържаха петима за нарушаване на нощната тишина в Сливен

Иззеха 20 000 къса нелегални цигари от дома на сливенка

Джузепе Конте: Сумата за компенсациите от срутването на моста в Генуа е недостатъчна

Установени са 4226 нарушения по пътищата в първия работен ден от седмицата От тях 1299 са управление на МПС с превишена скорост

МААЕ: Няма индикации Северна Корея да е прекратила ядрените си дейности

Патрули ще следят за гонки в столицата Ще бъдат разположени на места , където се събират участници в подобни състезания

Шведски изтребител „Грипен“ се разби след сблъсък в ято птици

Борисов: Експертна група в парламента да предложи решение за „Олимпик“ Нека да обмислим внимателно какъв прецедент ще създадем, призова премиерът

Хванаха гастролиращ рецидивист в момент на кражба 33-годишният бил издирван от ред дирекции за кражби и взломове

Установено е нарушение в диагностично-лечебния процес на родилката, починала в УМБАЛ-Плевен през юли месец

Бойни машини на Америка за България Два часа столичани разглеждаха US техниката в района на Военна академия

Американски бойни машини на пехотата „Страйкър” за пръв път пристигнаха в столицата. Вчера само за два часа бяха показани в двора на военна академия „Г.С. Раковски”. Входът бе свободен и софиянци и гости на столицата дойдоха да видят основната бойна техника, с която воюва щатския пехотинец. Най-голям интерес проявиха татковците и малчуганите. Децата с наивно любопитство разглеждаха машините, задаваха въпроси и гледаха с възторг тежковоърожените американски войници. Някой с удоволствие се снимаха с тях. Сержант госпожица Рос „увековечи” пребиваването си у нас с фото с малък палавник.

Бойните машини „Страйкър”, които видяха софиянци, идват от Германия. Базата им е в гр. Вилсек. Там е дислоциран 2-ри кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ в Европа. За да дойдат у нас, щатските бойци прекосиха Унгария и Румъния, като бойната техника измина 3000 км. на собствен ход. В тези натовски държави рейнджърите участваха в учения и също показваха на местното население с какво са въоръжени. Това е втората група от полка, която преинава през тиреторията на нашата страна. Тя се придвижва чрез 5 конвоя, всеки от около 20 машини. Бойците преминаха през Русе, където също бе организиран показ. Първата група от полка от 800 души и близо 200 машини пък премина в началото на месеца през „Дунав мост-1” и от там през Черно море на кораби се отправи за Грузия за участие в маневри.

В столицата рейнджърите имаха две нощувки и днес, на разсъмване, тръгват за Македония, където ще участват в тренировки с македонската армия. Действията в западната ни съседка са финалът на учението „Dragoon Guardian”, което е част от големите маневри в Черноморския регион „Saber Guardian 2017”. В София щатските рейнджъри бяха настанени в района на бившата танкова бригада в Горна Баня. „Труд” научи, че ние, като домакини, сме осигурявали само вода за рейнджърите.

 

US редник
Артьом Солодовников:

Искам да
почивам у вас на Черно море

Подп. Виолина Вълева поздравява щатския редник Артьом Солодовников.
Подп. Виолина Вълева поздравява щатския редник Артьом Солодовников.

Щатският редник Артьом Солодовников бе от групата на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните сили на Сащ в Европа, която бе в столицата. Той бе любезен да разговаря с представител на „Труд”.

– Артьом, откъде си родом?
– Аз съм роден в Казахстан, но съм етнически руснак. На 23 години съм.Така се получи, че навремето, моите родители са пристигнали в Казахстан. Имам и по- малък брат, който сега е при мен в САЩ, учи и му помагам.

– Откога си в американската армия и какво е условието да служиш в нея?
– Служа в американската армия от година и половина, моят договор е за четири години. Едно от най-важните условия е да си американски гражданин. След като те одобрят, няма проблем да станеш професионален войник.

– Каква е твоята специалност?
– Аз съм член на екипажа на бойна специализирана машина „Страйкър”. Моята специалност е химик. Ние вървим пред войските, ние сме първи, за да проверим дали има химическо или радиационно заразяване на даден район, да го обозначим и предпазим нашите колеги. Не е леко, но това е професионалната ми съдба.

– Как се разбираш с другите членове на екипажа?
– О, за това няма никакъв проблем. Тук е така. Нашата машина има 4 души екипаж- аз съм руснак, другият е филипинец а останалите двама са американци. Но всички сме граждани на САЩ и сме равни пред законите. Разбираме се, суровите условия на воинската служба ни сплотяват. В другата бойна машина пък има панамец и т.н. Тук, в Америка, на никой не прави впечатление кой откъде е.

– А защо реши да станеш платен войник?
– Живея в Питсбърг. Уча в университет. Таксите са високи. Остава ми един семестър, за да зъвърша. Реших да стана войник и поради тези съображения. Няма проблем след това да зъвърша образованието си.

– Каква е заплатата ти?
-Аз съм редник трети клас и получавам 2000 долара. Храната и кваритрата са ми безплатни.

– Имаш ли си приятелка, искаш ли пак да дойдеш в България?
– Имах приятелка американка, но се разделихме. Искам да дойда в България, за да видя вашето Черно море. Почивах на него, но в Турция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (24)

 1. Правилно. Трябва да се знае кой е господарят, кой е окупиран и кой – слугата…

 2. И аз разгледах техниката на американците. Открити и сърдечни хора, откровени и прекрасни. Казах им: „Ако бяхте дошли преди 30 години на 8 септември 1944 г. и ако бяхте спрели с вашите танкове варварите от север, сега щяхме да бъдем Швейцария на Балканите, щяхме да бъдем приятели преди всичко със своите съседи, след това с всички европейски страни и с вас.“ Отговориха ми, че от нас зависи как ще използваме натрупания опит. Да са ни живи и здрави и Бог да ги пази!

  1. Ти като си вълчан войвода не знаеш ли че той обича руснаците?

  2. ВОЙВОДО пишеш навсякьде и по всички теми ,а си невеж като ИДИОТ. В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ПРЕДИ 9,09,1944Г БЬЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ Е НА ПРЕГОВОРИ В КАЙРО В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ СЬС ИСКАНЕ ТЕ ДА ВЛЯЗАТ В БЬЛГАРИЯ. ПОЛУЧАВАТ ПЬЛЕН ОТКАЗ. Искането за Народния сьд идва от победителите -месец ноември в Москва е наредено на Бьлгария, но не от Сталин ,а от Англия САЩ СССР ДА НАПРАВЯТ ПРОЦЕС .Избити са германофили веце ненужни никому . През 1954 САЩ в е в коалиция сьс Турция, Гьрция и СФРЮ срещу Бьлгария, още 50г по-кьсно през 2004г Бьлгария е сьюзник сьс САЩ . Понеже виждам нещо идиотско в теб може да прогнозираш какво ще се случи 2054.

 3. Имаш голяма фантазия!!!Нали твойте американци дойдоха преди 26 години и станахме демократи за един ден.Кажи ми какво остана от България?Нас все други трябва да ни оправят.Ние за нищо не сме виновни.

 4. МАЛКО ТИ КУЦА МАТЕМАТИКАТА ВЪЛЧАНЕ 1944 + 30 = 2017 ПО ТВОЙТА ЛОГИКА.

 5. Янките вън. Краварите да си ходят дома. Не им искаме железата , нито миризмата. С нищо не са по-добри от другите и нямаме нужда да се харчим изобщо за тях. Да си обират пропагандата и да не тровят мозъците на нашето младо поколение.

  1. Ти да не си Сиганин бе , че се уригваш от акъл …. и да поздравиш родителката си и онзи оръфляк хайдутина да поздрави своята.

 6. Мен ме интересува колко транс би ген и други сексуални са карали машините. Отделно искат да си плащат или им се плаща за да знам как да реагирам. От правителството дали ли са хляб и суджук….

 7. Българите искрено и с голяма радост посрещаха и вермахта и червената армия. Сега посрещаме и американците.Матряла е лош и не се променя с годините.

  1. как да не се променя – променя се!
   виж плевнелиев – 3 дни след преврата с плакат пред НС на митинга на превратаджиите срещу битито вече куче тошо, а след още 20 години и евроатлантик номер 1.

 8. Този дето главният му интерес са транс и педи, да се разходи до Русия, където има най-много транс и педи в света. Доказателство за това е невижданата до сега пандемия от СПИН, обхванала ширака страна мая радная, по-голяма от която и да е африканска държава. СПИН без педерастлък нема. Значи, приятелю, щом транс и педи те интересува – Русия е твоята дестинация. Наздраве с прекрасната местна напитка Баяришник!

 9. Тъпи трольчета, много бяс ви е обладал срещу мен. Да не ви обърках нещо сметките с вашия помешчик, дето ви е наел да пеете химни за неговата нагайка? Да не би да треперите от страх пред нагайката? Или треперите за жълтите копейки, които получавате за да повръщате върху всичко българско – народ, президент, минало и бъдеще? Недейте, милички, не ме мразете, а се опитайте да обикнете България! Ако не цялата, то поне онази половина, която все още не е купена от руснаците като онзи изрод депутата Толстой.

  1. ВОЙВОДО статията не е за Русия ,а за САЩ не за президента Плевналиев – той горкия е сьс сериозни отклонения в главата и не се знае кьде ще свьрши БОГ МУ Е ДАЛ МАЛКА ПИШКА -и двете му жени го напуснаха . Освен ИДИОТСКО в теб има и нещо ШИЗОФРЕНИЧНО-от една страна плюеш руснаците от друга ги сьжаляваш стигаш до сьлзи. Сигурно някьде отзад в теб е шавало ДЕБЕЛО РУСКО ПРЬСЧЕ .

 10. ха ха ха… Ти ли си тежката артилерия на руските тролове в България? Ха-ха-ха-хайде сега, изтрий пяната от устата си и помисли – ако ти забранят да ползваш клозетния речник на българските малцинства, ще успееш ли да кажеш поне една дума? Или ще мълчиш като рибка сельодка, удавена във водка? И ми отговори – кое те докара до такъв бяс – молбата ми да обичаш България или новината, че половин България вече е купена от руснаците?

  1. България я купиха руснаците, щот демократите ни я докараха до просешка тояга (също като демократите елцин и горбачов)….

 11. Войводо, благодаря за проявения интерес. Моето име е THE BIG PENIS и сам трябва да се сетиш кога се появявам .Не сьм срещал никьде руснаците да се славят с нещо такова .

 12. Кирил Стоянов почти ме просълзи с молбата си, да сме вечно благодарни за освобождението от турско робство. Казвам почти, не защото не съм им благодарен, а защото знам цената на това „освобождение“. Да, и вие може да я научите, защото е обсъждана в Народното събрание след освобождението. Тридесет и два тона злато сме платили, Кирчо. Дали са много или малко – реши сам. В момента България разполага с 14 тона…. Но това не е всичко. Благодарение на имперските руски амбиции България губи 3/5-ти от териториите си и над 40% от населението си… Жив и здрав да си Кирчо, ама чети, бре! Информирай се, па после пиши!

  1. Тия тонове злато в сейфовете на бнб в истанбул ли са били?
   А за загубата на територията питай константинополската конференция и берлинския конгрес.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.