Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Кирил Ананиев издаде заповед за забрана за влизане на чужденци в България

Отсрочват заеми на граждани до 6 месеца

Нови 636 жертви на коронавируса в Италия, но намалява броят на заразените

Министър Владислав Горанов: И работещите фирми ще ползват мярката 60/40 (обзор)

Ипотеките у нас двойно по-скъпи от еврозоната

Законно ли е да ни намалят заплатата без наше съгласие?

Райфайзенбанк дарява 190 хил. лв. Кампанията “Избери, за да помогнеш” в борбата с коронавируса

Бойни машини на Америка за България Два часа столичани разглеждаха US техниката в района на Военна академия

Американски бойни машини на пехотата „Страйкър” за пръв път пристигнаха в столицата. Вчера само за два часа бяха показани в двора на военна академия „Г.С. Раковски”. Входът бе свободен и софиянци и гости на столицата дойдоха да видят основната бойна техника, с която воюва щатския пехотинец. Най-голям интерес проявиха татковците и малчуганите. Децата с наивно любопитство разглеждаха машините, задаваха въпроси и гледаха с възторг тежковоърожените американски войници. Някой с удоволствие се снимаха с тях. Сержант госпожица Рос „увековечи” пребиваването си у нас с фото с малък палавник.

Бойните машини „Страйкър”, които видяха софиянци, идват от Германия. Базата им е в гр. Вилсек. Там е дислоциран 2-ри кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ в Европа. За да дойдат у нас, щатските бойци прекосиха Унгария и Румъния, като бойната техника измина 3000 км. на собствен ход. В тези натовски държави рейнджърите участваха в учения и също показваха на местното население с какво са въоръжени. Това е втората група от полка, която преинава през тиреторията на нашата страна. Тя се придвижва чрез 5 конвоя, всеки от около 20 машини. Бойците преминаха през Русе, където също бе организиран показ. Първата група от полка от 800 души и близо 200 машини пък премина в началото на месеца през „Дунав мост-1” и от там през Черно море на кораби се отправи за Грузия за участие в маневри.

В столицата рейнджърите имаха две нощувки и днес, на разсъмване, тръгват за Македония, където ще участват в тренировки с македонската армия. Действията в западната ни съседка са финалът на учението „Dragoon Guardian”, което е част от големите маневри в Черноморския регион „Saber Guardian 2017”. В София щатските рейнджъри бяха настанени в района на бившата танкова бригада в Горна Баня. „Труд” научи, че ние, като домакини, сме осигурявали само вода за рейнджърите.

 

US редник
Артьом Солодовников:

Искам да
почивам у вас на Черно море

Подп. Виолина Вълева поздравява щатския редник Артьом Солодовников.
Подп. Виолина Вълева поздравява щатския редник Артьом Солодовников.

Щатският редник Артьом Солодовников бе от групата на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните сили на Сащ в Европа, която бе в столицата. Той бе любезен да разговаря с представител на „Труд”.

– Артьом, откъде си родом?
– Аз съм роден в Казахстан, но съм етнически руснак. На 23 години съм.Така се получи, че навремето, моите родители са пристигнали в Казахстан. Имам и по- малък брат, който сега е при мен в САЩ, учи и му помагам.

– Откога си в американската армия и какво е условието да служиш в нея?
– Служа в американската армия от година и половина, моят договор е за четири години. Едно от най-важните условия е да си американски гражданин. След като те одобрят, няма проблем да станеш професионален войник.

– Каква е твоята специалност?
– Аз съм член на екипажа на бойна специализирана машина „Страйкър”. Моята специалност е химик. Ние вървим пред войските, ние сме първи, за да проверим дали има химическо или радиационно заразяване на даден район, да го обозначим и предпазим нашите колеги. Не е леко, но това е професионалната ми съдба.

– Как се разбираш с другите членове на екипажа?
– О, за това няма никакъв проблем. Тук е така. Нашата машина има 4 души екипаж- аз съм руснак, другият е филипинец а останалите двама са американци. Но всички сме граждани на САЩ и сме равни пред законите. Разбираме се, суровите условия на воинската служба ни сплотяват. В другата бойна машина пък има панамец и т.н. Тук, в Америка, на никой не прави впечатление кой откъде е.

– А защо реши да станеш платен войник?
– Живея в Питсбърг. Уча в университет. Таксите са високи. Остава ми един семестър, за да зъвърша. Реших да стана войник и поради тези съображения. Няма проблем след това да зъвърша образованието си.

– Каква е заплатата ти?
-Аз съм редник трети клас и получавам 2000 долара. Храната и кваритрата са ми безплатни.

– Имаш ли си приятелка, искаш ли пак да дойдеш в България?
– Имах приятелка американка, но се разделихме. Искам да дойда в България, за да видя вашето Черно море. Почивах на него, но в Турция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (24)

 1. Правилно. Трябва да се знае кой е господарят, кой е окупиран и кой – слугата…

 2. И аз разгледах техниката на американците. Открити и сърдечни хора, откровени и прекрасни. Казах им: „Ако бяхте дошли преди 30 години на 8 септември 1944 г. и ако бяхте спрели с вашите танкове варварите от север, сега щяхме да бъдем Швейцария на Балканите, щяхме да бъдем приятели преди всичко със своите съседи, след това с всички европейски страни и с вас.“ Отговориха ми, че от нас зависи как ще използваме натрупания опит. Да са ни живи и здрави и Бог да ги пази!

  1. Знаех си аз, че живееш в друго време.

  2. Ти като си вълчан войвода не знаеш ли че той обича руснаците?

  3. ВОЙВОДО пишеш навсякьде и по всички теми ,а си невеж като ИДИОТ. В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ ПРЕДИ 9,09,1944Г БЬЛГАРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ Е НА ПРЕГОВОРИ В КАЙРО В ПОСОЛСТВОТО НА САЩ СЬС ИСКАНЕ ТЕ ДА ВЛЯЗАТ В БЬЛГАРИЯ. ПОЛУЧАВАТ ПЬЛЕН ОТКАЗ. Искането за Народния сьд идва от победителите -месец ноември в Москва е наредено на Бьлгария, но не от Сталин ,а от Англия САЩ СССР ДА НАПРАВЯТ ПРОЦЕС .Избити са германофили веце ненужни никому . През 1954 САЩ в е в коалиция сьс Турция, Гьрция и СФРЮ срещу Бьлгария, още 50г по-кьсно през 2004г Бьлгария е сьюзник сьс САЩ . Понеже виждам нещо идиотско в теб може да прогнозираш какво ще се случи 2054.

 3. Имаш голяма фантазия!!!Нали твойте американци дойдоха преди 26 години и станахме демократи за един ден.Кажи ми какво остана от България?Нас все други трябва да ни оправят.Ние за нищо не сме виновни.

 4. Dokolkoto znam ustavite, rednika trebe da koziruva na pod-polkovnika, a ne obratnoto.

 5. МАЛКО ТИ КУЦА МАТЕМАТИКАТА ВЪЛЧАНЕ 1944 + 30 = 2017 ПО ТВОЙТА ЛОГИКА.

 6. Янките вън. Краварите да си ходят дома. Не им искаме железата , нито миризмата. С нищо не са по-добри от другите и нямаме нужда да се харчим изобщо за тях. Да си обират пропагандата и да не тровят мозъците на нашето младо поколение.

 7. Глупави българи, особено последният, затова са на този хал

  1. Ти да не си Сиганин бе , че се уригваш от акъл …. и да поздравиш родителката си и онзи оръфляк хайдутина да поздрави своята.

 8. Мен ме интересува колко транс би ген и други сексуални са карали машините. Отделно искат да си плащат или им се плаща за да знам как да реагирам. От правителството дали ли са хляб и суджук….

 9. Българите искрено и с голяма радост посрещаха и вермахта и червената армия. Сега посрещаме и американците.Матряла е лош и не се променя с годините.

  1. как да не се променя – променя се!
   виж плевнелиев – 3 дни след преврата с плакат пред НС на митинга на превратаджиите срещу битито вече куче тошо, а след още 20 години и евроатлантик номер 1.

 10. Този дето главният му интерес са транс и педи, да се разходи до Русия, където има най-много транс и педи в света. Доказателство за това е невижданата до сега пандемия от СПИН, обхванала ширака страна мая радная, по-голяма от която и да е африканска държава. СПИН без педерастлък нема. Значи, приятелю, щом транс и педи те интересува – Русия е твоята дестинация. Наздраве с прекрасната местна напитка Баяришник!

 11. Тъпи трольчета, много бяс ви е обладал срещу мен. Да не ви обърках нещо сметките с вашия помешчик, дето ви е наел да пеете химни за неговата нагайка? Да не би да треперите от страх пред нагайката? Или треперите за жълтите копейки, които получавате за да повръщате върху всичко българско – народ, президент, минало и бъдеще? Недейте, милички, не ме мразете, а се опитайте да обикнете България! Ако не цялата, то поне онази половина, която все още не е купена от руснаците като онзи изрод депутата Толстой.

  1. ВОЙВОДО статията не е за Русия ,а за САЩ не за президента Плевналиев – той горкия е сьс сериозни отклонения в главата и не се знае кьде ще свьрши БОГ МУ Е ДАЛ МАЛКА ПИШКА -и двете му жени го напуснаха . Освен ИДИОТСКО в теб има и нещо ШИЗОФРЕНИЧНО-от една страна плюеш руснаците от друга ги сьжаляваш стигаш до сьлзи. Сигурно някьде отзад в теб е шавало ДЕБЕЛО РУСКО ПРЬСЧЕ .

 12. ха ха ха… Ти ли си тежката артилерия на руските тролове в България? Ха-ха-ха-хайде сега, изтрий пяната от устата си и помисли – ако ти забранят да ползваш клозетния речник на българските малцинства, ще успееш ли да кажеш поне една дума? Или ще мълчиш като рибка сельодка, удавена във водка? И ми отговори – кое те докара до такъв бяс – молбата ми да обичаш България или новината, че половин България вече е купена от руснаците?

  1. България я купиха руснаците, щот демократите ни я докараха до просешка тояга (също като демократите елцин и горбачов)….

 13. Войводо, благодаря за проявения интерес. Моето име е THE BIG PENIS и сам трябва да се сетиш кога се появявам .Не сьм срещал никьде руснаците да се славят с нещо такова .

 14. Кирил Стоянов почти ме просълзи с молбата си, да сме вечно благодарни за освобождението от турско робство. Казвам почти, не защото не съм им благодарен, а защото знам цената на това „освобождение“. Да, и вие може да я научите, защото е обсъждана в Народното събрание след освобождението. Тридесет и два тона злато сме платили, Кирчо. Дали са много или малко – реши сам. В момента България разполага с 14 тона…. Но това не е всичко. Благодарение на имперските руски амбиции България губи 3/5-ти от териториите си и над 40% от населението си… Жив и здрав да си Кирчо, ама чети, бре! Информирай се, па после пиши!

  1. Тия тонове злато в сейфовете на бнб в истанбул ли са били?
   А за загубата на територията питай константинополската конференция и берлинския конгрес.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.