Болна адвокатка на Мария Луиза бави царско дело

Болест на адвокатката на Мария Луиза Хробок, сестрата на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, отложи едно от царските дела. Това стана днес в Софийския апелативен съд, където се проведе заседание по спора за стопанство “Врана”. Адвокат Ели Хрисова е приета по спешност в болница на 16 декември, съобщи неин колега. И наследниците на цар Борис III - Мария Луиза и Симеон, не се явиха в съдебната зала.

Процесът се води от 2008 г. по искове на бившите монарси срещу държавата в лицето на министерствата на регионалното развитие и на земеделието и “Врана” ЕАД. Държавните интереси се бранят от адвокатите от кантората “Савова и сие”.

Симеон и Мария Луиза претендират, че са собственици на стопанството “Врана”, което се състои от 12 имота около двореца с площ над 1400 дка. През януари Софийският градски съд реши, че тези земи са на държавата, а не техни. Оказа се, че царските наследници не разполагат с документи за собствеността, за която претендират. Делото на втора инстанция се отлага за догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право