Борислав Велков, който трябваше да замести Боршош в НДК: Съобщенията за нагласената поръчка са истински, това може да се провери

"Току що излязоха публикации, че видите ли смс-те, които публикувах, били манипулирани. Е, какво друго да твърдят! Кой знае още какво ще измислят да маскарят и внушават!" Това написа във фейсбук Борислав Велков, който трябваше да замести Мирослав Боршош начело на НДК, преди премиерът Бойко Борисов да се ангажира със спасяването на Боршош.

По-рано Велков публикува съобщения от Иван Беров от техническия екип на НДК, който е имал смелостта да покаже какви указания са давани от ръководството, оглавявано от Боршош, за да се нагласи обществената поръчка за ремонта на двореца на културата.

В отговор в някои медии се появи разпратена на пресцентъра на НДК позиция на Ивaн Бepoв, pъĸoвoдитeл ceĸтop "Eлeĸтpoзaxpaнвaнe", гласяща: "Рaзпpocтpaнeнaтa в интepнeт eceмec ĸopecпoндeнция нe e мoя. Cъoбщeниятa ĸaтeгopичнo нe ca нaпиcaни oт мeн и нe ca изпpaщaни oт мoя тeлeфoн. Hямaм дpyгo oбяcнeниe, ocвeн чe cтaвa дyмa зa мaнипyлaция."

Кореспонденцията обаче не е чрез SMS, а чрез Viber.

"Иване, пред всички се извинявам какво ти причиних, но това е важна кауза и си заслужава! Това, което си направил, заслужава уважение! За мен няма значение какво пишат и дали го твърдиш ти. Важното е че, истината ще излезе наяве. Повече няма какво да кажа по темата! Хората които искат и са компетентни да проверяват такива неща, знаят как да го направят и кога да го направят! Всичко останало са лакърдии и внушения!", написа Борислав Велков.

Коментари

Задължително поле