Борисов: Държавата не трябва да спира (обзор)

„В планината правим пътя. И отсечем ли бор, 10 садим - такава ни е уговорката”, обясни премиерът Бойко Борисов на проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов.

Министър-председателят увери, че няма да затваря ресторанти

Премиерът заведе здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов” проф. Асен Балтов на магистрала „Европа”

Инвестицията в магистралата е 117,3 млн. лв.

„Човек по човек искам да лекувате. Който е здрав, да работи. Държавата не трябва да спира, тя трябва да се движи и първи ще излезем от кризата”, обяви премиерът Бойко Борисов пред здравния министър Костадин Ангелов и шефа на „Пирогов” Асен Балтов. Борисов качи в джипа двамата професори след като посети „Пирогов” и ги закара на магистрала „Европа”, за да им покаже пуснатия участък.

„Балтов, виж каква маркировка. Тук, като стъпиш, тя започва да бучи и ти показва, че не си на правилното място”, каза Борисов и добави: „Да видите и Петя (б. р. Аврамова) какво прави, не само вие. Гледайте каква красота. Затова ни е е много важно бързо да лекувате.”

Премиерът запозна Балтов и Ангелов с изграждането на магистрала „Европа”. „Половин година по-рано от предвиденото е готов първият 17-километров участък от АМ „Европа”. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Шофьорите от няколко дни се движат по магистралата, по която са изградени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране. Пътуването вече става по-бързо, комфортно и по-безопасно. Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят, продължаваме да изграждаме магистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, защото, българите заслужават да имаме модерна инфраструктура”, каза още Борисов.

Той подчерта, че всичко постигнато и „изринато с човешка ръка”.”Стотици машини работят. И прави ли ви впечатление какви са? Няма стара машина, навсякъде - най-добрата техника. В планината правим пътя. И отсечем ли бор, 10 садим - такава ни е уговорката. Балтов, това е моята армия”, обобщи премиерът, сочейки работниците по трасето.

По време на инспекцията на новото трасе Борисов разсъждава по и темата за ресторантите в условията на пандемия. „Като те е страх от ресторант, не отиваш. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ги забранявам? Нямаш ли акъл, че ако не е празник, ако не се пазиш, можеш да си вечеряш вкъщи? А там трябва да се спазват мерките, накарайте хората да мислят по този начин”, призова премиерът на двамата професори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България