Борисов за казуса с ЧЕЗ: Някой иска да повтори февруарските събития, ще ги разнищя

"Това е един много добре скалъпен сценарий", заяви премиерът

Някой иска да повтори февруарските събития - по друг сценарий, но със същите изпълнители - пак ЧЕЗ, ток и популистки изказвания. Това заяви на извънреден брифинг в парламента премиерът Бойко Борисов по казуса с продажбата на българските активи ЧЕЗ. Борисов заяви, че вече е получил по сделката, сключена в Прага.

"Правителството не участва в тъмни сделки, никакво влияние нямаме (правителството - бел.ред.). Сега в общественото пространство се насажда усещането, че някоя си Гинка от Пазарджик, стоейки ние зад нея, прави една сделка. Това не само е лъжа, но в същото време цели други последствия", каза Борисов. "Толкова ювелирна, хубава операция пак ни спретнаха. Знаят, че сме в чужбина, знаят, че съзнанието ни е ангажирано там. Няма да им дам да ни петнят репутацията. Тези хора са ме сваляли един път от власт, този път няма да стане", добави премиерът.

Разглеждайки информацията, която премиерът на Чехия ми изпрати, виждам руско-грузински офшорки, руски и българки банки, каза Борисов - Кое ме притеснява? В медийното пространство излиза, че сделката е приключила. От това, което ми прати премиерът на Чехия, излиза, че тези банки са изпратили писма за намерения, хвърчащи листа, които в правния мир не означават нищо.

"Повече оставки няма да има и им обещавам тези хора да ги разнищя докрай този път", закани се Борисов. "С цялата сила на държавата ще направим онова, което е нужно. Няма да им позволяваме да ни петнят", добави той.

"Ще помоля шефа на БНБ да провери писмата и да види дали въпросните банки са ги пращали, защото те отричат", добави министър-председателят.

Той посъветва президента Радев да се обади на президента Земан и да се поинтересува какво мисли за сделката.

"След като минат изслушванията и проверим целия този сценарий, ще решим за оставката на Теменужка Петкова. Това е много добре скалъпен сценарий", каза още Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле