Борисов за шефа на НЗОК: Плочев го предложи Ники Петров, редно е и Ананиев да си доведе

Премиерът Бойко Борисов намекна, че е съгласен с поисканата оставка на шефа на Здравната каса от страна на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Борисов коментира скандала от Мюнхен и заяви, че според него Ананиев трябва сам да си избере екипа, с който ще работи. Като не пропусна да напомни, че Плочев е бил предложен за поста начело на НЗОК от предишния здравен министър - Николай Петров.

Доколкото си спомням, Ники Петров го предложи, когато беше министър. Редно е всеки министър да доведе екипа си, с който ще работи, изказа мнението си премиерът след разговор с вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман относно разширяването на Шенген.

Борисов каза още, че ще проведе среща с Камен Плочев, когато се върне у нас. "Ще проведем разговор по темата", каза той. "Не знам какъв им е конфликтът", добави Борисов по адрес на Ананиев и Плочев.

Премиерът не скри, че не одобрява писмото на шефа на Здравната каса до парламента, с което иска актуализация заради дълга на НЗОК към здравни каси от други европейски държави в размер на 271 млн. лв.

"Тази тема ми се вижда странна. Не може да си вкарал актуализация, без да си минал през министъра", отсече Борисов във връзка с действията на проф. Камен Плочев.

И дори изрази негодувание, че непрестанно се наливали пари в Здравната каса, а те искали още. "И все Касата казва, че има дупка", възмути се премиерът.

Министър-председателят се закани скоро службите да направят още разкрития за нарушения с обществените пари в здравеопазването.

Коментари

Задължително поле