Борисов: Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ

Който отиде в служебния кабинет, забравя за ГЕРБ, защото тези два месеца ще ни ги приписват, че все едно ние управляваме. Това каза пред журналисти в парламента министър-председателят Бойко Борисов. „Росен Плевнелиев изкара един изключително успешен и труден мандат“, коментира премиерът.

Попитан дали, ако спечели парламентарните избори, ще се кандидатира пак за министър-председател, той отговори: „Естествено, ако победим на парламентарни избори. След парламентарните избори ще се види кой кой е. Аз настоявам въпросите от референдума да влязат веднага и да послужат за следващите парламентарни избори. За мен винаги е било важно какво казват хората и когато съм управлявал и съм тропал по масата и съм казвал „това е правилното“, то е било на фона на победата“.

По думите му неговите избиратели са разбрали, че от ГЕРБ са прави. „В тази ситуация със стоенето на власт щях да напомням на Сергей Станишев. Не искам да напомням на тези хора“, каза още Бойко Борисов.

Дори, ако бяхме спечелили президентските избори, нямаше да можем да приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, заяви още Борисов.

„С тези популистки предложения от данъчните им реформи, които предлагат, ще се губи около милиард и 231 милиона лева на година. Ако направят такава пенсионна система да събира повече приходи на годишна база, е милиард и 500. Сиреч един бюджет ще увисва на година с 3 милиарда. На третата година ще са 9 милиарда. Ще се изхарчи фискалният резерв, който помните аз заварих 3 и нещо, сега е 14 милиарда“, коментира Борисов.

„Водили сме разговори с патриотите, те категорично казаха, че няма да подкрепят бюджета. В един момент, ако дори бяхме спечелили президентските избори, нямаше да можем да приемем бюджета в парламента и пак щеше да падне правителството, тъй като нямаме мнозинство. ДПС, БСП, ДСБ, АБВ, Патриотите са опозиция на кабинета. Тогава с какво мнозинство ние ще правим реформи или ще продължим да работим?“, запита премиерът.

„На изборите голяма част от Реформаторите и от Патриотите гласуваха за г-н Радев, те имат пълното болшинство в момента“, допълни той.

Коментари

Задължително поле