Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Борисов: 87 млн. лева отиват за реализиране на проект за водния цикъл в Добрич

Снимка: Архив

Близо 87 милиона лева от бюджета на държавата отиват в Добрич за реализиране на проекта за водния цикъл на града. Това заяви в Добрич премиерът в оставка Бойко Борисов, който присъства на церемонията по подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ за изграждане на водния цикъл на града, предаде „Фокус”.

Съвсем скоро авансът за финансиране ще бъде преведен и по думите на премиера в оставка с тези средства може да бъдат започнати дейностите по изграждане на Пречиствателната станция в село Врачанци.

Бойко Борисов съобщи също, че в рамките на този проект ще бъде напълно ремонтирана част от булевард „Добруджа“ от входа на Добрич при квартал „Рилци“ до кръстовището с булевард „Добричка епопея“.

По думите на Бойко Борисов към момента това е път от кръпки. След приключване на дейностите по проекта за водния цикъл ще е напълно обновен булевардът в тази му част. В своето обръщение пред медиите и присъстващите на церемонията Бойко Борисов коментира положението с водоснабдяването в Добрич към момента. Нагледно той демонстрира как примерно от една чаша, пълна с вода, за която гражданите са платили, реално те ползват само 17% от съдържанието.

Борисов коментира и фактът, че българите постоянно се оплакват, че са болна нация в буквалния смисъл на думата и това е така, защото са липсвали ефективно работещи пречиствателни станции в страната.

По думите му сега картината се променя, благодарение на подкрепата на държавата и средствата, събрани от контрабанда, се разпределят за реализирането на проекти, като този в Добрич.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева съобщи, че към момента в България е в ход изграждането на 10 пречиствателни станции. Премиерът в оставка отправи благодарност към Европейската комисия и всички партньори, на национално и местно ниво, допринесли проектът да бъде разработен и да се даде начало на неговото реализиране.

Бойко Борисов пожела търпение на гражданите по време на ремонтните дейности и весело посрещане на Новата година.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. БРАВО!!!! Да живей “бaй xyй”!!!!! Те т’ва е – поредното доказателство, че в България нищо не става без “бaй xyй”!!!! Време му е да го направят и “почетен добруджанец”!!!!

Отговорете