Борят Байдън с изкуствен интелект

Чатботът ще отговаря на политически въпроси от избирателите

Ще работи за Дийн Филипс, конгресмен от Минесота

Групата We Deserve Better стартира Dean.Bot или изкуствен интелект, който ще работи за Дийн Филипс, конгресмен от Минесота, а каузата му е "пенсионирането" на Джо Байдън от политическата сцена в САЩ, пише Futurism.

Филипс привлече вниманието на Алтман и други елити от Силициевата долина, които са малко притеснени от желанието на Байдън да регулира AI технологиите. Освен това те виждат ниската подкрепа за президента.

Алтман и други разработчици на AI са казвали в миналото, че искат регулиране и предпазни мерки, но тази позиция често се променя, когато предложенията станат реалност.

Например, Алтман по-рано заплаши, че OpenAI ще спре да работи в Европа, ако се спазят определени правила за AI, и също лобира упорито за смекчаване на същите тези разпоредби.

„Чувствайте се свободни да го питате каквото и да е, но, моля, приемайте отговорите с щипка скептицизъм!“, заявява Dean.Bot. За създаването му се е ползвзал опита на OpenAI в направата на ChatGPT.

Така въпреки своя социален либерализъм, AI предприемачите имат икономическа изгода от загубата на Демократическата партия на предстоящите избори в САЩ.

Чатботът ще отговаря на политически въпроси и ще помага на избирателите да разберат, защо „Байдън не е добър за бъдещето на страната“.

„Виждам това като проблем с кутията на Пандора“, каза пред WaPo заместник-директорът на Центъра за бизнес и човешки права на Нюйоркския университет Стърн Пол Барет. „След като имаме AI версии на кандидати, които разговарят с избирателите, то скоро можем да имаме и AI-ботове, имитиращи опоненти. Това ще доведе до епидемия от цинизъм и фейкове“.

Щом изкуственият интелект вече става говорител на полиците, то е въпрос на време, преди да видим и истински AI политик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии