Ботьо Ботев за убийството на Дракополов: Има белези на професионално извършена работа

Кадър от БНТ

46-годишният Николай Дракополов, собственик на автокъща и криминално проявен, беше застрелян показно с два куршума в луксозния си автомобил пред очите на 11-годишно дете, с което е пътувал. Извършителят е чакал жертвата под моста на "Симеоновско шосе".

Според Ботьо Ботев - бивш шеф на отдел "Убийства"-МВР, това говори за бруталността на стрелеца - да не се поколебае да стреля, докато в колата има дете. Пред БТВ той допусна и че може да не става дума за поръчково убийство, а за отмъщение на база междуличностни взаимоотношения.

Според него обаче има и белези на професионално извършена работа по следене на жертвата. "Не може извършителят да чака случайно събитие - час-два под моста. Колата може да не спре на червен светофар. Трудно е да е имало интервенция върху светофара. Има зачатъци като факти, че съществува организация за изчакване и проследяване, за да се намери удобен момент да се случи убийството", коментира още Ботев, като уточни, че разследването е в началото.

Според него има вероятност да е бил проучван убитият, допусна и че това не са малки играчи в престъпните среди. "Пластовете на организираната престъпност сега са наместени и се промениха нещата. Много станаха известни бизнесмени, легални и законни. Не мисля, че става дума за малки играчи в случая", обясни експертът. По информация на БТВ стрелецът е избягал в посока център. Той се издирва.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право