Браншът ще настоява за ваучери за СПА почивки и здравна превенция

Българската Спа и уелнес асоциация ще настоява пред Националния съвет по туризъм за въвеждане на европейската практика и работодателите да започнат да издават ваучери за СПА почивка и здравна превенция. Това съобщи изпълнителният директор на "Св.Св.Константин и Елена"АД Елена Косева. В петък най-старият морски курорт е домакин на заседанието на Националния съвет по туризъм с участието на министър Николина Ангелкова.

picture-901_640x480

Искането на Българската Спа и уелнес асоциация е взето още преди две години. Браншът настоява за лимитиране на ваучери за превенция на здравето, каквито се издават в другите страни, като това може да стане с данъчни облекчения за работодателите от страна на държавата. Издаването на ваучери може да стане с промяна в наредба №7 на МФ.

Курортът "Св. Св.Константин и Елена" официално открива най-новия си 5-звезден хотел" Астор Гардън" по време на празненствата за 110-годишнината от създаването си. 15 млн. евро е инвестицията в комплекса за модерна и целогодишна СПА ваканция с минерална и морска вода, балнео терапии и други екстри. За ценителите на гурме специалитетите шеф Андре Токев разкрива тук своя кулинарен свят с авторска кухня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България