Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

Брекзит – да натиснем “пауза” Твърде е важно, за да се бърза

Необходим е разумен компромис

Отлагане, отлагане, отлагане. Днешният парламент е огледалото, добре отразяващо нацията. Тя е неумолимо разделена и не може да реши как да напусне ЕС следващия месец. Това трябва просто да спре, да се успокоим и да помислим.

Налице е разумен път напред в двугодишния преходен период и той се нарича сделката на Тереза Мей с ЕС. Но около 80 фундаменталисти от торите я държат в ръцете си и пречат на сътрудничеството с лейбъристите, за да се придвижи сделката напред. Преговарящите от страна на ЕС още се чудят защо това сътрудничество не е било постигнато. Отговорът е, че лейбъристът Джереми Корбин е анархист, подобно на фундаменталисти от торите. Така че – имаме задънена улица. Оттук идва и мъдростта на отлагането. Желанието да се придържаме към резултата от референдума за 2016 г. е силно. Очевидният компромис е Обединеното кралство да остане в икономическото пространство на Европа чрез митнически съюз и/или модифициран единен пазар. Парламентът обаче не може да намери начин да гласува единодушно и това обижда както неговите задължения, така и обществото.

Задачата на парламентарния спикер и на правителствените ръководители е тази седмица да разработят предложения, с които да могат да разрешат безизходицата при забавяне. Стратегията на кабинета, или поне стратегията на Мей, е да се спре. Тя се надява, че нейната сделка все още може да бъде прокарана с помощта на нейните приятели от ЕС. Но това са момински мечти. Въпросът е, че трябва да се основава на междупартийното споразумение с партиите на лейбъристите и малцинствата. По-добър лидер от Мей сигурно досега щеше да постигне това.

Отлагането ще бъде прието от Брюксел. Така една модерна държава ще може да натрупа лекарства в складовете, и да плати милиони на „консултантите без сделка“ от Ситито, които вдъхновяваха Джейкъб Рийс-Могс, Борис Джонсънс и Оуен Патерсънс. За обикновените британци това е унизително и абсурдно. Дали отлагането ще е два месеца или две години е несъществено, макар че колкото е по-дълго, толкова е по-добре. Принципът на пауза, размисъл и компромис е очевиден, и страната се нуждае от това.

(Превод за „Труд“ Павел Павлов)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Не се лигави Кмнтр! Англетата винаги са били пресметливи и се мислят за най-умни! Разбираме иронията ти, но тя е неуместна, като повечето ти коментари.

  1. Гледат си интереса, за разлика от нас.
   А за адекватността на иронията ми – сори, че не я виждаш… но след като си фен на ценностите на бкп дисидента плевнелиев е разбшраемо…

 2. Mr. 47, моят любим герой от ученическите ми години – Джак(омо:) Ричър и Кисинджър свършиха ли вече работата? Шегувам се

  Но България, как ще свърши България ме интересува

  Има нещо, което ме притеснява и за вас и за мен : Стара е мисълта: колкото по-рязко и непреклонно формулираме една теза, толкова по-неудържимо тя предизвиква антитеза.

  Когато се изчерпят всички остроумия – без да дадат резултат.
  Идва ред на истината

 3. Брекзит трябва незабавно да се състои. Това е волята на английския народ !
  Такива от рода „разумни“ , „компромиси“ си ги разправяйте на бабите си !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.