Бретонът се завръща

Ако ви е страх от ножицата, пробвайте с изкуствен бретон.

Експериментирай смело

За по-плахите измислиха изкуствени кичури

70 на сто от жените не сменят прическата си цял живот

Британски учени твърдят, че 70 на сто от жените не искат и не променят прическата си през целия живот. Все пак и на най-консервативните дами им е минавала мисълта как ли биха изглеждали с бретон например. Това не означава, че са склонни да се разделят с част от косата си.

За тях находчиви фризьори са измислили изкуствен бретон, който се прикрепя към косата в двата ъгъла на челото, без да се налага тя да се реже. Дължината и формата на такъв аксесоар може да се избере според лицето, а ако на дамата є омръзне подобна прическа, няма нужда да чака косата да порасне, а просто го маха.
Все пак съветът ни е да не бърза, защото бретонът, който беше позабравен последните две десетилетия, отново се връща на мода. Това се вижда категорично на снимките, които различни знаменитости качват в Инстаграм. Тези фотоси опровергават твърдението, че бретонът не подхожда на всяко лице. Напротив, въпросът е да се избере най-подходящият, за да придаде желания образ - да добави блясък и шик или обратно - небрежност, лекота и свобода.

Звездните стилисти Жюстин Мариан и Майк Дезир смятат, че тайната е в правилния избор на желания ефект. Ако вие, както и топ моделът Кендъл Дженър, притежавате тънка коса, пробвайте дълъг рехав бретон в стила на 90-те години на миналия век. За разлика от другите видове, такъв изтънен бретон изглежда естествено и изисква по-малко усилия за поддръжка. Можете да изберете различна форма или гъстота, важното е през него да се вижда челото, съветва Жюстин Мариан. Имайте предвид, че като цяло изтъненият бретон отива на лице с квадратна форма, добавяйки мекота на образа и подчертавайки изразителността на устните и брадичката.

Прието е, че бретонът не отива на пищната къдрава коса. Да, но само ако е прав. За разлика от него вълнистият, който е като рамка около лицето, є отива, при това много. Къдравият бретон се появи през 70-те години, но сега отново е хит, способен да освежи всяка подстрижка. Такъв ретро-образ подхожда на всякакъв тип къдрици. Освен това по-късите кичури около лицето визуално подобряват формата на естествените къдрици, смята Майк Дезир.

Съвсем късият бретон продължава да буди спорове сред бюти-експертите, макар че в момента също бележи своя звезден час. С така отрязана коса позират най-смелите девойки в Инстаграм. Подобен бретон подхожда на слаби и овални лица, защото открива чертите. Главната трудност е в поддържането му. Микро-бретонът бързо се омазнява и освен това дължината му се нуждае от постоянен контрол.

Ако искате нещо универсално, но не по-малко ефектно, пробвайте бретона тип завеса и по-точно дългата му разновидност - бретон-ресни. За целта оставете косата отпред да порасне, разделете я на две по средата или я прехвърлете на една страна. Това е най-естественият бретон, който не изисква изправяне и подреждане. Идеален е за притежателките на кръгло лице. Бретонът визуално е като негова рамка, прави го по-изразително, подчертавайки скулите и очите.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл