Британските депутати одобриха проектозакона за митническите правила след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините за проектозакон, целящ създаването на независими митнически правила след Брекзит, предадe Ройтерс. "За" проекта на Закон за презграничната търговия гласуваха 318 народни представители, а "против" - 285. Текстовете ще позволят на правителството да събира митнически такси за стоки, след като напусне Европейския съюз. Те трябва да бъдат приети и от Камарата на лордовете, преди да се превърнат в закон.

По-рано Тереза Мей прие изменения в митническия закон, внесени от евроскептични депутати от нейната Консервативна партия, предаде ДПА. Мей настоя, че промените спазват логиката на нейните предложения за Брекзит, но компромисът ѝ разгневи по-малобройна група проевропейски депутати, които заявиха, че ще гласуват против текста в новия му вид.

Държавният министър в британското министерство на отбраната Гуто Беб дори подаде оставка, за да гласува като депутат от Консервативната партия против поправка, внесена от застъпниците на твърд Брекзит, отбелязва Ройтерс.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа