Британците вече пият повече кафе, отколкото чай

Пиенето на кафе в Обединеното кралство вече е по-популярно от традиционната консумация на чай, показват нови проучвания.

Британците пият кафе по-редовно, отколкото чай и харчат повече за кафе, отколкото за чай, когато пазаруват хранителни стоки, докато кафенетата продължават да се радват на "бум" от клиенти, според глобалното потребителско проучване на Statista, поръчано от компанията Kantar, която следи нагласите на потребителите и търговията на дребно.

Около 63 на сто от анкетираните потребителите казват, че пият редовно кафе, докато 59 на сто пият редовно чай. Повече от 533 милиона опаковки кафе са закупени в супермаркетите през годината до март тази година, в сравнение с 287 милиона опаковки чай. Според Британската кафе асоциация британците пият около 98 милиона чаши кафе всеки ден, предаде БНР.

Ейди Смит, експерт по храните, казва за вестник "Таймс": "Истината е, че чаят остарява. Докато страната очевидно все още го приема, кафето просто носи допълнителна доза вълнение. Всичко, коетотрябва да направите, е да влезете в Google Maps и да напишете "кафене" срещу "магазин за чай", за да видите забележителните разлики". 

Ейди Смит допълва: "Също така има толкова много неща, които можете данаправите с кафето. Възможността да се сервира по толкова много начини с толкова много вкусови вариации и с такавакреативност е довело до приемането му на толкова високо ниво".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме