БСП ще изиска документите по преписката за ремонта на Ларгото

От БСП ще изискат от Министерството на регионалното развитие и дирекцията за строителен контрол документи по преписката, свързана със строителството на столичното Ларго. Това обяви на брифинг в парламента депутатът Елена Йончева

"Министерство на културата изгуби отново делото за неустойка на Ларгото. Изводът на съда е, че обектът е бил предаден в срок, поради което строителят не дължи неустойка на Министерството на културата. Това потвърждава достоверността на разговора, който стана публично известен като "Ало, Банов съм", каза Йончева.

Тя посочи, че премиерът е отказал да вземе отношение, за това че негов министър е давал указания за подправяне на документи. „Министерството губи пари на гражданите, а на Борисов му е все едно. Борисов отказва да поеме политическа отговорност“, каза още говорителят на БСП. „Вместо това той казва: „Няма да ме вкарате в това“. Това е министърът, който Борисов сам си е избрал. Това е неговият министерски съвет, за който той носи отговорности“, заяви Йончева.

От ГЕРБ контрираха, че съдът трябва да реши има ли забавяне на строителството на трета инстанция.

"Доколкото разбирам, коментираха решението на втората инстанция на съда. Министерството ще обжалва на трета инстанция. Така, че съдът ще си каже думата. Делото е за това дали има забавяне при строителството или няма забавяне при строителството. Към момента съдът решава, че няма забавяне", каза Тома Биков.

"Ние във вътрешнопартийната кампания за редене на листата на БСП няма да участваме. Целият цирк, който разиграват тука е едно подскачане пред лидера кой е "по по-най", заяви депутатът от ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле