Оставки по домовете. Да, моля! Идиотска дигитализация съсипва апетита ни…

Японският премиер: Ракетните изпитания на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

БСП – София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, каза общинският съветник и председател на Районния съвет на БСП във "Възраждане" Иван Таков

Борис Джонсън: Не сме длъжни да изплащаме обезщетение от 39 млрд. паунда на ЕС ако напуснем без сделка

Гитхорн – приказният свят на водните хора И възрастни, и деца се придвижват с лодки

МВнР: Транспортни стачки затрудняват пътувания в Испания

АИКБ подкрепи Марияна Николова и поиска одит на IT сигурността в държавната администрация

Чеченец застреля бивш грузински командос в Берлин

ЦГМ: Само 7% са гратисчиите в столичния градски транспорт 240 контрольори следят за редовността на пътниците

Тръмп отрече Г-7 да е упълномощавал Макрон за преговори с Иран

Десетки пожари са избухнали през почивните дни в Гърция

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Все повече млади хора страдат от дискови хернии

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в Румъния

Най-големият противопожарен самолет в света се бори с огъня в Амазонската джунгла (ВИДЕО)

Бургер „Дебелак“, конфи от лук

Георги Георгиев, консултант към кухнята на рок бар RockIT, разкрива за „Зодиак“ най-интересните бирени мезета и енергизиращи бургери срещу махмурлук.

Вицепрезидентът на мотоклуб „Жокерите“, чийто президент пък е собственикът на заведението, знае, че хубавата музика върви ръка за ръка с добрата храна. Класическите му рецепти, които можете да си приготвите у дома или да опитате в автентичната атмосфера на емблематичния рок бар.

 

Бургер „Дебелак“22-2

телешко кюфте „Блек Ангъс“ – 1 бр.
пушен бекон слайс – 40 г
чедър слайс – 1 бр.
пресен домат – 1 резен около 1 см
кисели краставички на слайс – 4-5 бр.
салата айсберг – 100 г
зелена салата – 1 листо
салатна майонеза – 1 с.л.
конфи от лук* – 100 г
питка за бургер – 1 бр.

Начин на приготвяне

Телешкото кюфте се изпича на плоча до готовност, непосредствено преди да се свали, върху него се поставя чедърът, за да се разтопи. Слагаме изпечения бургер върху предварително разрязана питка, застлана със свежото листо зелена салата и подреждаме пресния домат, киселите краставички и конфи от лук. Намазваме капачето на питката със салатната майонеза и покриваме с айсберга.

 

*Конфи от лук

3 глави червен лук
20 мл зехтин
50 мл балсамов оцет
50 мл червено вино
20 г кафява захар
10 г краве масло
стрък прясна мащерка

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци, запържваме го в нагорещения зехтин до омекване, изсипваме балсамовия оцет, виното и стръкчето мащерка. Задушаваме до пълното редуциране на течността. Карамелизираме със захарта и гланцираме с маслото.

 

Бирено мезе „Рок Ит“22-3

картофи – 400 г
зехтин – 3 с.л.
лют червен пипер – 2 щипки
сладък червен пипер – ¼ ч.л.
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на резени 2-3 мм дебелина. Сложете ги в купа, добавете 1 супена лъжица зехтин, червен пипер, лют червен и черен пипер. Посолете и разбъркайте. Поставете в голяма тава два слоя фолио за печене. Намазнете горния слой и поставете върху него картофите. Сложете тавата в предварително загрята фурна до 200 градуса. Печете 15 минути, след което обърнете чипсчетата и намалете фурната до 180 градуса. Печете още 15 минути, докато картофите станат златистокавяфи и хрупкави.

За кюфтенцата
телешка кайма – 400 г
1 глава лук
1 среден картоф
1 морков
1 филия хляб
прясно мляко – 3 с.л.
1 яйце
олио за пържене
сол, кимион, бахар и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Смелете каймата заедно с почистените лук, морков и картоф. Хлябът се почиства от корите и се накисва в прясното мляко, докато го поеме. Към получената маса се прибавя яйцето и подправките; омесва се много добре. Каймата се завива със стреч фолио и се прибира в хладилник за 2-3 часа. Оформят се с намаслени ръце около 16 малки топчета. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещената мазнина до светлокафяво.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.