На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Българинът вкара още 2.79 млрд. лв. в банките

Нови 2,79 млрд. лв. вкараха българите на депозит в банките през 2016 г., показват данните на Българската народна банка. Така спестяванията на домакинствата достигнаха 45,377 млрд. лв. Само през декември влоговете на граждани се увеличиха с 900 млн. лв.

При фирмите също се отчита повишение на депозитите. Данните на БНБ показват, че за година те нарастват с 1,14 млрд. лв. до 19,36 млрд. лв., като през последния месец на 2016 г. спестяванията на фирмите набъбват с 88 млн. лв.

Спестяванията на финансовите предприятия, сред които попадат пенсионни фондове, инвестиционни посредници, застрахователи и други небанкови финансови институции, за миналата година се увеличават с  528 млн. лв. и към края на декември достигат 3,44 млрд. лв.

Според експерти основната причина депозитите в банките да се увеличават въпреки ниските лихви е заради несигурната икономическа и политическа ситуация в страна през последната година.

БНБ отчита и лек ръст в потребителското и ипотечното кредитиране. През изминалата година банките са отпуснали с 0,6% повече потребителски заеми и общата сума, която домакинства дължат, достигна 7,31 млрд. лв. При жилищните кредити повишението е от 1,4% и вече са 8,76 млрд. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Грешка, не българинът, а няколко българина вкараха тези пари в банката.

  2. Това са крадените пари от саниране, пътища, еврофондове и контрабанда. Ето така крадат бойко и айдуците му. 80% от населението са сиромаси, нямат един лев в банките.

  3. Както гледам, май и аз ще се преквалифицирам от телефонен техник на телефонен измамник. За какво им са на бабушкерите тези над два милиарда левчета!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.