България и Македония ще работят заедно по създаването на общ Балкански туристически маршрут

По време на среща на министърът на туризмът Николина Ангелкова с вицепримиера по икономическите въпроси на Македония Кочо Ангушев стана ясно, че работна група между Република България и Република Македония ще създава общ Балкански туристически маршрут, съобщиха от министерството на туризма.

Те разговаряха след съвместното правителствено заседание, което се проведе днес в Струмица. Министър Ангелкова информира, че двупосочният обмен на туристи е много добър и поясни, че Македония е сред водещите туристически пазари на България. В периода януари-септември у нас са пътували повече от 413 хил. македонски граждани, като се отчита 5,8% ръст спрямо същия период на 2016 г. Така Македония заема шесто място по отношение на генериращите туристи за България пазари, обясни министърът.

Относно предстоящия зимен сезон министър Ангелкова посочи, че очакваме ръст на туристите, като сред основните пазари, от които идват гостите е именно Македония. "Имаме желание да организираме съвместна среща между български и македонски кметове на общини, в които се намират зимните ни курорти", заяви министърът. Министър Ангелкова обясни, че иновациите в сектор туризъм са важен фокус в работата на министерството и страната се представи с дигитален 3D принтер на професионално изложение в Лондон. България се рекламира и от телевизионни канали, като CNN и Travel Channel, заяви още министърът.

Коментари

Задължително поле