Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Българи бранят бащин край, майкопродавци ги хулят

А трябва ли да заменим църковните камбани с дървени клепала да не се смущават правоверните „бежанци“

Спирането на нашественици е справедливо, несправедливо е изпълнението на вредни за хората разпоредби и закони

Скандали с „бежанци“ забълбукаха в различни селища на станата. В Елин Пелин жителите с остър тон заявиха на възрастно семейство сирийци, че не ги притесняват особено самите те, но желаят да се предпазят от много други, които биха дошли след тях.

„Войната дойде у нас“, казваха елинпелинчани, излезли пред общината. Кметът ги чу и отказа да издаде документи и да настани това семейство въпреки получения хуманитарен бежански статут.

Веднага се разнесе мултикултурен вой откъм кривозащитната и соросоидната общност и в обхванатите от либерални страсти медии. Аууу, какви зли хора са елинпелинчани, въх, колко зли са хората там! И те, и кметът им Ивайло Симеонов немедлено да бъдат озаптени и да приласкаят горките Фатима и Фахим, да ги интегрират скоростно! Заваляха и дежурните обидни обобщения по адрес на българите от страна на „умните и красивите“ майкопродавци – нехуманни, груби, примитивни, негостолюбиви и тям подобни.

Тези дни в Широка лъка хората от местното население отказаха да приемат две афганистански деца, после се оказа, че едното си е пълнолетно. Оттогава те са били местени в други четири града, но и там не ги искали. И вместо да се вдигне всеобщ протест срещу разградените граници на отечеството и най-категорично да поиска плътното затваряне на всички пролуки за чуждото и очевидно недобронамерено нашествие, обществото умишлено се заглавичква с лицемерни поплаци за абстрактен морал и Ония ценности, подменили вечните човешки добродетели .

Българите в случая проявяват инстинкт за самосъхранение, опитват се да бранят бащин край, родната земя за децата и внуците си. Никой няма право да ги съди за това, защото реагират по повод напълно реални заплахи и не се поддават на зловредни манипулации. Хуманността не е чужда на българите, клевета е обратното. Тя обаче има различни форми и размери, а за тях хулителите ни старателно избягват да говорят. Защото ще лъснат либералното лицемерие и опитите да се налагат единствено верни рецепти.

Самите пришълци в огромен процент съвсем не желаят да се задържат у нас, устремени са да отидат Там, при дебелите социалки. Същевременно от нас се иска да не ги пускаме, да ги държим насила в селища, където въобще не ги щат! Е, нали по либералната логика трябва да имат свобода на движението, защо да ги спираме и едновременно да ни сочат с пръст, че сме тъмни балканци? Как насила да ги интегрираме, та това е абсурдна задача!

Същевременно у нас има протести на майки с увреждания. Уж бяха приети решения в парламента за увеличаване на парите за отглеждането на техните тежко болни деца, социалното министерство наскоро призна, че за почти половината деца увеличението се оказва намаление. А имаше случай чиновник да нарича майките им „кухи лейки“. Колко да отделяме за „бежанци“ от крайно скромните си ресурси?

Ние не сме разрушавали страните и домовете на тези хора, съчувстваме на страданията им, но да се грижат за тях онези, които сториха онези злодейства. Знае се точно кои са, да ги приберат или да възстановят щетите. Обаче същите и не мислят да го правят, плащат на туземните кривозащитници да ни внушават вини и задължения. Израел напълно се е заградил за бежанци от съпределна Сирия, но от него т.нар. международна общност не изисква хуманност, малка страна бил. А България в пъти по-голяма ли е или е по-богата, при това дори не граничи със Сирия?

Как така „бежанците“ имат да плащат на трафиканти по 10-20 и повече хиляди долари и евро, а като се промъкнат у нас, се оказват бедни и остават на хуманитарна издръжка? Няма съмнение, че от доста време са създавани условията за формиране на нашествие от Афганистан и Пакистан, от Северна и Централна Африка към Европа с цел разводняване на националните държави и създаване на трайни вражди сред приемащите нации. Те полагат усилия да се противопоставят, свещено право е да го правим и ние.

Неее, бучат пределните човеколюбци, право нямате да не ги искате, да не ги настанявате в селищата си, щом са им дали бежански статут! Можем, разбира се, защото спирането на нашественици е справедливо, а изпълнението на вредни за хората разпоредби и дори закони е несправедливо! Според „красивите и умните“ може незаконно да се окупират университети, да се блокират улици и пътища, да се бесува с месеци на централни площади, щом го правят те с подкрепата на чужди посланици. Обаче съскат и фучат срещу несравнимо повече българи, ако те се обявят против увреждащи интересите им властови актове.

Истерясват глобалистите зад океана – либералният тоталитаризъм на непеошниците в Европа и у нас таман да се възцари на планетата, обаче вече се пропука и е на път да се срине. Ужас! По-добре мюсюлманска вълна да ни залее, България да погине, българите да изпукат, но те да са на издръжка и пред копанята. Да не слизат от измисления си подиум, от който да определят кое е Добро и кое Зло; кои са праведните и кои виновните; кои са отворените и прогресивните, а кои са затворени в грехове като ксенофобия, расизъм, нетолерантност, хомофобия и прочие наказуеми поведения, дори думи и мисли.

Истината е една – социалното и консервативното имат място само обвити в либерализъм. Родолюбието и патриотизмът са национализъм, а той е популизъм, който стои редом с нацизма и фашизма. Още една малка стъпка и носителите им ще бъдат обявени за изтребване, за да няма патриоти и родолюбци, народ и родина, а само индивиди, консуматори на стоки върху някаква територия. Дотогава може да наложат да се заменят църковните камбани с дървени клепала, че да не смущават правоверните „бежанци“.

И от европейска цивилизация няма нужда, мулти-култи от индивиди й е отредената съдба. Обаче ето – според проучване на британския център „Чатъм хаус“ подкрепящите емиграцията от мюсюлмански държави средно са не повече от 20%, а средно 55% от европейските граждани са за забраната й. В Източна Европа процентът е още по-голям, у нас съпротивата видимо нараства. Както и разединението в обществото, моралната криза, захапала политиката и медиите, нахлула във всекидневните отношения. Либералщината няма ресурс да надделее, но ще продължи да се бори за оцеляване поне на отделни запазени острови в обществата и държавите. Не задълго.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (33)

 1. НЯКОИ ДОКТОРИ СА НАИСТИНА ЗА ЛЕЧЕНИЕ .КОЛКОТО ПО СКОРО , ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ , ЗА ДА СЕ ОПАЗИ ЗДРАВЕТО НА НАЦИЯТА) .КОЛКОТО ДО БЕЖАНЦИТЕ , ТОВА Е СТАРА ТРАДИ;ИЯ У НАС .СЛЕД ДЕВЕТИ ПАРТИЯТА С ПРЕТЕНЦИЯ ЗА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ ПРИЕ В ГЛАДНАТА НИ И ИЗТЪРБУШЕНА СТРАНА ПОРЕДИЦА ОТ ЮЮГОСЛАВСКИ, ГРЪ;ЦКИ И ВИЕТНАМСКИ ДЕЦА !!

  1. ши3и, ти що не вземеш афганистанчетата у вас?

 2. Няма ли кой да се опъне и обясни на гейовете от Брюксел и дъртата Меркел, че България е християнска държава която 500 години е живяла под мюсулмански гнет.
  Че, за нас на генетически уровен е невъзможно подобно съжителство. Да се разходят изтънчените либерални бюрократи в Разградско, Кърджалийско, Хасковско по селата, по Родопите та и в Пиринския регион да видят с очите си, останали ли са там българи и ако случайно ги има как се чувстват.
  МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ, глупости на търкалета.
  Това са ракови образорвания и тяхните метастази се разрастват както в болен организъм в четвърти стадий на болестта.
  Никакви компромиси. ВЪН КИРЛИВИТЕ „БЕЖАНЦИ“.

 3. Върховна гадост е платени безродници да хулят нашенците, че не искат да им отнемат жизненото пространство някакви опасни друговерци и потенциални разбойници, които при това трябва НАСИЛА да държим и храним, тъй като самите те въобще не искат да са тук. За българите в Европата има повече ограничения, отколкото за душманите на европейските нации!–––
  А ти, ВФС, си и умствено ощетен майкопродавец. Почти всички гърци, които са дошли след 1945 г. са от български произход, работеха, учеха и се интегрираха за броени години. Същото е и с дошлите от Югославия. Всичките имаха признати от ООН документи и можеха да отидат в много страни по света, доста го направиха и отидоха повечето към Канада и Австралия. Виетнамците не бяха много, работеха, бяха дисциплинирани и скоро се прибраха у дома си. Идиот си ти, щом правиш сравнение със сегашните пришълци!

 4. Докторът е по-скоро гнусен отколкото болен. Прочетох само първите пет реда. За останалото не ми стигна смелост.

  1. Викторе,освен че си родоотстъпник,като някой други,тук коментиращи,ти си хем вреден,хем болен.Такива лъже хуманисти са готови да продадат страната си на ислямските пълчища.

 5. Ние сега ги гоним, но следващото поколение (ако остане такова) ще ги кани. При положение, че след 30 години останем под 5 милиона, 60 % от които ще са пенсионери и още 30 % не желаещи да работят, ми е трудно да се сетя колко афганистанеца ще дойдат у нас.

  1. така е по проект евопа 2030, който плевнелиев непрекъснато цитираше… 100 000 000 нето имигранти са нужни на европата.

 6. Българите се опитват да бранят бащин край, родната земя за децата и внуците си. Ето тук е заключено кучето. Какви деца какви внуци. Моите отдавна ги няма. Ог моите приятели само на един синът му остана в България, но няма внуци все още. Дай Боже да се родят.

 7. Това не са бежанци, а нашественици! Има само девет молби за работа от т.нар. бежанци в бюрото по труда, а такъв статут получиха десетки хиляди през последните години.

 8. пишат полуграмотни доктори -изедници,които със своята алчност изтърбушват нацията,а вдигат врява за някакви си нещастници бягащи от войната.Но господинин докторе ,къде ти е хипократовата клетва та вие всички доктори сте найголямото зло за българина.Преглеждаш болния и ако не ти бутна 20 или 50 лева или торбичка пълна с месо и други „подаръци“просто лечение за него няма,,гониш го и чакаш следващия да се яви с парите или торбичката с кльопачката и всичко е Окей.И ти говориш за достойнство.Не ми се говори и не ми се ще да виждам дори такива като теб никаквици.

  1. Ха така, всички доктори са маскари. Удри Ганьо.

 9. Pozdrvalenia za avtora! Otlichen material, verni konstatazii i prichini!

  Kogato se sdobiem s durjava, ako se sdobiem, shte ima prilojenie na vernite postanovki, dokosnati ot avtora-ako gi prilojim prakticheski.

  Tragizum e patriotizmut da se huli pod kakvi li ne formi i s kakvi li ne neverni dumi kato ‘nazionalizum’ i ‘populizum’, t.e. sas zamiana na viarnoto s neviarno kato tzelia prozes na imigrantite, neviarno narecheni ‘bejanzti’.

  Pozdravlenia za koloritnia i muchitelno veren izraz ‘maitzeprodavzti’ – da, takiva sa istinskite populisti-zashtitnizite na ‘bejantzite’ i izmennizite na Bulgaria i v tozi punkt, i v reditza drugi. Ridaesht, veren izraz. To-viarnoto ridae v Bulgaria!

  Izvinete za latinitza, molia!

 10. Докторе , докторееее, Левски се обръща в гроба от такива патрЕоте , който ги има бол в БГ „Свобода – лична и свобода за всеки, който живее в България. … роб, стъпил на българска земя, независимо от неговия пол, вяра, народност, става свободен”. В. Левски

  1. Гогоооооо,гого.Кога стана такъв вещ познавач на Левски и делото му.Как разбра,че Левски се обръща в гроба.Заради това,че ще паднем този път не под турско,а под арабско робство ли.И кой от нашествениците скакалци от пустините е роб.Кой,пиши да се знае,че ти си откривателя.Изроди.Готови сте да продадете България за жълти стотинки.Ако си пъпчив тинейджър бих ти простил за глупостта.Но ако си от рязаните цеви,върви при братята си и не давай акъл,как да пазим Родината си.

 11. че сме тъмни балканци>> maj citira Georgi Dimitroff, izkaral 23 godini w izgnanie-ot 1923 do
  1946??!

 12. Право дума докторчето-бежанците право у Расия да одат. нали лично чичко Путин нареди на военно-космическите сили да се намесат у Сирия.

  1. Ха-ха, нещо антената не работи. Кога и кой започна войната срещу Асад и кога се намеси Путин?? А и повечето „бежанци“ нямат общо със Сирия. Афганистан, Ирак, Египет, Либия, Тунис – кой ги запали?

  2. Идиoт си пенчо, идиoт.
   путин изчисти боклуците на евроатлантиците, дето избиваха мирни граждани в името на алаха, за да могат хорицата да не бягат, а да се върнат у дома.

 13. От тези „бежанци“ 90 % са икономически емигранти , незастрашени от нищо, желаещи да се възползват от социалните системи на Европа, мързящи ги да работят обаче с претенции да се спазва шериата.И някои от тях разбрали недоразбрали си мислят, че ще е като в Германия€Неееее, няма да е!

 14. В такива времена се събужда и задейства имунната защита на българина.На това кръстопътно място той е препатил толкова много,че инстинктивно реагира,когато усети заплаха.Прави са хората от Елин Пелин да пазят родното си място. Защо една Австралия може да ги държи на острови , а ние трябва да ги разселваме.

 15. И защо ще останем в бъдеще 5 млн? Защото целенасочено в България се създават изключително тежки условия за живот, които карат хората да емигрират или да тръгват по гурбети и слугинажи. Статията не сме я чели, но сме съгласни с нея, даже от заглавието:) Вместо да се харчат пари за “бежаните“, те не са такива по закон, може да се изхарчат за подобряване на положението на Българите, вече живеещи в България и да се помага на диаспорци да се завръщат в Родината си:) И да не се излагаме, когато внуците ни ще си дойдат в България и ще искат да видят другия си корен Българския:) А те ще са научени да се гордеят с него:) Нека не обръщаме внимание на именцето вфс и подобни. те не са Българи или правят парета от бежанете:) знаем, че около 5-10% от сънародниците ни ги устройва сегашната ситуация и ще се борят с нокти и зъби да я задържат:)))

  1. Прав си – “ Защото целенасочено в България се създават изключително тежки условия за живот, които карат хората да емигрират или да тръгват по гурбети и слугинажи.“ – това е изпълнението на план „Ран-Ът“ – потърси го в интернет и изгледай и изслушай целия клип – ще ти стане ясно за какво иде реч .

 16. „Ние съчувстваме на страданията им, но да се грижат за тях онези, които сториха онези злодейства. Знае се точно кои са!!!!“ – казва авторът. Подкрепям с две ръце!!!! Откъде-накъде ние ще теглим и ще плащаме за действията на „братята хАмериканци“???? Те направиха „арабската пролет“, те създадоха талибаните, те създадоха джихадистите и „Ислямска държава“, те покладоха и продължават да полагат огромни усилия за засилването на емигрантската вълна !!!!! И сега – ние ще патим и плащаме, така ли!!! Ами, да ги eбa у американците!!!!

 17. Nai goliamata zaplaha za liberalite sa hristianite . Te si izmisliha nov moral, uzakoniha razvrata i preliubodeistvoto, oskverniha semeistvoto, za koeto Iisus kaza che e tainstvo, a novite prishalci sa glavnoto im oruzhie sreshtu Hristovata Vera. Vsichko tui shto stava e prorokuvano v Bibliata. Doktora si e mnogo tochen .

 18. поздравления за достойните българи от елин пелин и широка лъка. за бежанците .- временен статут и то за тези, доказано избягали от войната. как да не се притесняваме от мюсюлманското нашествие – ами вижте франция, белгия, холандия на какво са заприличали. идете в париж или марсилия, за да видите с очите си арабската мръсотия и тогава скимтете за „бедните“ мигранти и бежанци.

 19. Прекрасна статия Докторе!!! И позиция на достоен Българин!

 20. Новини от 19 02 2017 Близо 500 000 излязоха по улиците на Барселона, за да поискат от испанското правителство да приеме повече бежанци. Гого прав си, Левски го вижда преди 150 г. но българина живее още в епохата на неандерталците „Свобода – лична и свобода за всеки, който живее в България. … роб, стъпил на българска земя, независимо от неговия пол, вяра, народност, става свободен”. В. Левски

  1. и 1 500 000 са карали нормално уикенда със семейството и децата си, без да се занимават с простотиите на разни лаловци. И като дойдат избори ще подкрепят правителството.

 21. Браво но бай Минчо Комитата ! Това е отговор.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.