Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

Българи създадоха уникално приложение за изучаване на Космоса

Българи създадоха мобилно приложение за изучаване на Космоса без аналог в света. То съдържа библиотека с видеа за обучение, която е по-голяма от тези на сайтовете на Европейската космическа агенция и НАСА, взети заедно, съобщи БНТ. Приложението е достъпно на български и на английски език.

Добре дошли в света на SpaceportOdyssey – свят, който ще ви погълне с фантастичната си визия, ще ви запали с уникалния си подход към познанието, ще ви накара да повярвате, че образованието може да е забавно и задълбочено едновременно. Приложението е създадено от 12 ентусиасти от Сдружение „Циолковски“.

„Отне ни само около 10 години да убедим над 100 водещи експерти да дойдат в България и да ги снимаме и ни отне над една година да направим приложението. Но пък затова сега България е една от малкото страни на планетата с адекватно към 2019 година космическо образование“, каза Райчо Райчев, основател на Сдружение „Циолковски“ и на „Спейс Челинджис“.

Видеобиблиотеката съдържа 400 лекции, преведени на български, по теми от всички сфери на изучаването на космоса, изнесени експерти от големите космически агенции – ЕСА, НАСА, Роскосмос, учени от престижни университети и бизнесмени от водещи компании, предприемачи, инженери, астронавти, космонавти.

Уникалното на приложението е, че изобщо не прилича на обучителен материал, точно с идеята да избягаме от скучността на подобни приложени, по-скоро прилича на игра, казват авторите.

Потребителят може да направи база на Луната и колония на Марс, а напредването му зависи от придобитите познания.

В секцията „Открий“ има седем тематични мисии и всяка мисия има герой към нея и този герой има интересна история, която ние отключваме, когато учим.

Мисиите се изпълняват от аватари, които се впускат в приключения и постепенно разкриват тайни за себе си. Сред тях има две жени и извънземен.

Според създателите на приложението, Космосът е следващото препятствие и граница за човека и затова интересът към него постоянно нараства – от децата в училище, до частни предприемачи и водещите световни икономики. И приложението е начин да бъдем готови за бъдещето.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. много хубава идея e тази приложение

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.